5 padel tips voor beginners

Waar moet je je op richten wanneer je een padelbaan betreedt?

Mensen ontdekken padel vaak via vrienden of wanneer een padelclub een open evenement organiseert - zelden via een coachingsles. Dus binnen 10 minuten slaan de padelspelers de bal op en neer op de baan en worden verliefd op het spel. De sessie eindigt en de volgende baan wordt geboekt! Omdat padel zo gemakkelijk te leren is, gaan mensen vaak nog een tijdje door met dit soort sessies (en uiteindelijk zullen ze hun spel willen verbeteren). Deze 5 padel tips zijn dingen die je vroeg in je spel kunt toepassen, die je zullen helpen bij de ontwikkeling van je padel... maar maak je geen zorgen, het zal je plezier niet in het minst onderbreken!

Gebruik de wanden

De wanden zijn vaak het meest onbekende onderdeel voor spelers die het spel leren. Of spelers nu afkomstig zijn van tennis of geen racketachtergrond hebben, het begrijpen van de terugstuit kan moeilijk zijn om onder de knie te krijgen. Zelfs squashspelers die vaak de principes begrijpen, moeten zich ervan bewust zijn dat de techniek en de terugstuit anders zijn! Spelers die naar padel komen, vermijden vaak de wanden omdat ze geen vertrouwen hebben, maar dit zal alleen maar leren van dat onderdeel van het spel vertragen. Dus de padeltip hier is om eraan te wennen om het glas te gebruiken!

Vergeet kracht

Er is een enorm bevredigend gevoel om de padelbal over de baan te meppen. Het geluid op het racket, de snelle rebounds, de tegenstanders (die ook nieuw zijn in het spel) die in verwarring rennen... maar padel is geen spel van kracht. Ja, er zijn slagen die je maximale kracht vereisen, maar dat zijn er maar een paar. Door te veel kracht te gebruiken bij het leren van het spel, zul je waarschijnlijk fouten maken. Maar ook wanneer je speelt tegen betere spelers, zullen ze je monsterachtige grondslagen gewoon van het glas laten stuiteren en er vaak beter van worden! Begin met het leren beheersen van de bal voordat je je padelsmashes ontwikkelt!

Speel als een team

Padel is een sociale sport, dat is de reden waarom het zo snel groeit over de hele wereld. Het wordt altijd in dubbels gespeeld, dus elke keer dat je de baan op stapt, heb je een teamgenoot! Op elk niveau van het spel is het belangrijk om goed samen te werken met je partner. Dit werkt op tactisch niveau, maar belangrijker nog op psychologisch niveau - als je graag met je dubbelpartner speelt, zul je beter padel spelen! Dus, terwijl het belangrijk is om samen als een paar te bewegen, de ruimtes aan het net te dekken, enzovoort... onthoud ook dat je als team plezier moet hebben!

Krijg 1 Bal Meer In

Een van de beste padeltips om je prestaties te verbeteren, is om consistenter te worden. Dit is vaak de beslissende statistiek als het gaat om wedstrijden op alle niveaus! In het begin zijn er veel redenen om te denken dat het goed is om te streven naar het binnenhalen van één bal meer:

  • Geeft je tegenstander een nieuwe kans om een fout te maken.
  • Geeft je meer oefening, vooral bij het leren.
  • Biedt je de mogelijkheid om een betere positie op de baan in te nemen.
  • Laat je tegenstander mentaal denken dat je geen onnodige fouten maakt.

Hebben we meer redenen nodig om meer percentage padelslagen te spelen? Zoals we eerder hebben gezegd: "consistentie is koning".

Leer de techniek

De laatste van de padeltips (en waarschijnlijk de belangrijkste) - neem de tijd om de techniek te leren. Padel is een relatief eenvoudige sport om op te pakken, met alleen een basistechniek vereist. Dit betekent dat spelers vaak denken dat ze de techniek niet hoeven te leren.

Dit betekent dat de speler hoogstwaarschijnlijk slechte gewoonten ontwikkelt! Laat me je vertellen vanuit het perspectief van een padelcoach, het is veel gemakkelijker voor mij om de techniek van een speler te corrigeren wanneer ze net beginnen, in plaats van een speler die al jaren speelt zonder vroegere begeleiding! Dit hoeft niet in de vorm van dure lessen te zijn en het mooie van de moderne wereld is dat je toegang kunt hebben tot uitstekend advies voor weinig geld en via je telefoon.

Het belangrijkste onderdeel van je kennismaking met padel is dat je van het spel geniet! Als een langdurige padelspeler, coach en "motivator" hoef ik me daar nooit zorgen over te maken - als je de baan betreedt met 3 vrienden en je eerste wedstrijd speelt, twijfel ik er niet aan dat je een leuke tijd hebt gehad!

5 padel tips voor beginners