Acht sporters die gek van padel zijn

Padel is een geliefde sport onder veel mensen, zo ook onder de (ex-)topsporters. Waar voorheen nog een voetbal- of tennisveld in de achtertuin werd aangelegd, gaan velen nu voor een padelbaan. Het is voornamelijk in trek bij (ex-)voetballers en (ex-)tennissers. We hebben de bekendste namen voor je op een rijtje gezet!

1. Lionel Messi

De Argentijnse superster van Paris Saint Germain is een fan van de sport. In Argentinië is het tweede sport achter voetbal, waardoor het bij Argentijnen enorm populair is. Messi heeft een padelbaan in zijn eigen tuin laten aanleggen om hier met vrienden en familie een balletje te slaan. 

2. David Beckham

David Beckham introduceerde de sport in Miami, waar hij eigenaar is van voetbalclub Inter Miami FC. De voormalig Engelse voetballer was laatst nog aanwezig op een Premier Padel toernooi in Qatar. Daar sprak hij lovend over de sport. ‘Het is een geweldige sport, waarbij ik train en plezier maak tegelijk. Je kunt het op elk niveau spelen, hoe oud of jong je ook bent. Dat maakt de sport fantastisch!’, aldus David Beckham.

3. Zlatan Ibrahimovic

Ook de Zweedse superster is een enorme fan van de sport. Hij heeft in Zweden zijn eigen padelcentra gelanceerd, genaamd Padel Zenter. Op dit moment heeft hij er vijf door heel Zweden, maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen! Tevens heeft hij laatst zijn eigen padel (web)shop gelanceerd, waar je rackets, accessoires en kleding kunt kopen!

4. Zinedine Zidane

Zinedine Zidane heeft een vergelijkbare liefde voor de sport als Zlatan. ‘Zizou’ lanceerde in 2021 zijn Z5 Padel merk in Frankrijk. Ook heeft hij inmiddels twee padelcentra opgestart in Frankrijk. Tevens deelt de Franse voetballegende zijn liefde voor de sport op social media, dus mag hij zeker niet ontbreken in dit rijtje!

5. Maria Sharapova

Nu even geen voetballer, maar een voormalig tennis koningin. Maria Sharapova was een tijdje de nummer één van de wereld en is sinds 2021 gestopt. Sinds haar tennis pensioen heeft ze zich gestort op padel. Misschien ooit nog een optie voor de World Padel Tour? Wie zal het zeggen!

6. Jurgen Klopp 

De Duitse oefenmeester van Liverpool FC is een openlijke fan van de sport. Samen met Wilson heeft hij zelfs een eigen racket gelanceerd. Op het trainingscentrum van Liverpool FC speelt hij regelmatig met zijn trainersstaf een potje padel. Hij heeft zelfs onthuld dat ze tijdens een potje padel een waardige tactiek voor Liverpool hebben bedacht! 

7. Rafael Nadal

De Spaanse grootheid is één van de succesvolste tennissers aller tijden. Met padel als één van de grootste sporten in Spanje is de combinatie snel gemaakt. ‘Rafa’ opende in 2016 in Manacor de Rafael Nadal Academy. Hier liggen zeven indoor padelbanen. Je kunt er zelfs een padel kamp boeken van drie á vier dagen, waarin je padel les krijgt en kunt genieten van vele andere faciliteiten. Wie gaat er met ons mee?

8. Arjen Robben

De Nederlandse voormalig rechtsbuiten is een grote fan van de sport. Tijdens het NK Padel in Zwolle van dit jaar deed Arjen gewoon mee. Hier haalde hij zelfs de kwartfinale in de categorie 35+! Een padelbaan in de tuin kan dan ook niet ontbreken bij deze fanatiekeling, die al sinds 2019 verliefd is op het spelletje.