Alles wat je moet weten over de Asunción P2: ranglijsten, lotingen, prijzen en TV

Premier Padel komt naar Asunción om het zevende toernooi van het jaar te spelen. Hier is alles wat je moet weten over dit evenement dat drie opeenvolgende weken in Zuid-Amerika zal starten.

Punten

Het toernooi in Asunción is een P2-evenement, wat betekent dat de kampioenen 500 punten voor de ranglijst zullen verdienen, die strakker is dan ooit. De finalisten krijgen 300 punten, de halve finalisten 180 en de kwartfinalisten 90.

P2-toernooien zijn de evenementen met de laagste rang binnen Premier Padel, dus ze verdelen minder punten.

Asunción

Het evenement vindt plaats in de SND Arena in Asunción, de locatie waar in voorgaande jaren de World Padel Tour werd georganiseerd. In 2023 versloegen Arturo Coello en Agustín Tapia Martín Di Nenno en Franco Stupaczuk in de finale van de WPT Paraguay Padel Open, terwijl Gemma Triay en Alejandra Salazar hetzelfde deden tegen Ari Sánchez en Paula Josemaría.

Het zal de eerste keer zijn dat padel Paraguay bezoekt onder leiding van Premier Padel.

Top 4

Het grote nieuws van dit toernooi zal de afwezigheid zijn van Alejandra Salazar en Tamara Icardo vanwege ongemak in de elleboog van de Madrileense. De begunstigden zijn Marta Ortega en Vero Virseda, die opschuiven naar de vierde positie.

In de mannencategorie hebben Alejandro Galán en Federico Chingotto, kampioenen in Brussel en Sevilla, Paquito Navarro en Juan Lebrón ingehaald en nemen de tweede plaats in.

1- Coello-Tapia 2- Galán-Chingotto 3- Navarro-Lebrón 4- Stupa-Di Nenno

1- Josemaría - Sánchez 2- González-Brea 3- Triay-Fernández 4- Virseda-Ortega

Lotingen

De verwachte confrontatie tussen Galán en Lebrón zou moeten wachten tot een hypothetische finale. Chingotto-Galán zal Coello-Tapia tegenkomen in de halve finales, dus de halve finale van Sevilla zou herhaald kunnen worden. Onthoud dat in de vrouwentekening de top 4-paren beginnen in de ronde van 16.

Waar te kijken - TV

De vroege rondes van het toernooi kunnen worden bekeken op het YouTube-kanaal van Premier Padel. Vanaf de kwartfinales zal de Asunción P2 exclusief beschikbaar zijn op Red Bull TV, een gratis te downloaden applicatie.

Prijzengeld

De Asunción P2 zal in totaal €250.000 aan prijzengeld verdelen.