Alles wat je moet weten over de eerste Premier Padel van dit jaar in Riyadh

Het wachten is voorbij, en het is eindelijk tijd om het Premier Padel seizoen 2024 te verwelkomen. De wereldsterren zullen deze week concurreren in de Riyadh P1 in Saudi-Arabië. Dit is alles wat je moet weten over dit eerste toernooi van het jaar.

Waar Premier Padel te Kijken?

Slechts een paar dagen geleden kondigde de circuit de nieuwe overeenkomst aan die getekend is met Red Bull TV voor de uitzending van de wedstrijden vanaf de kwartfinales. Het is de moeite waard om op te merken dat dit een gratis app is om te downloaden. Alles wat je hoeft te doen is je te registreren, en je zult toegang hebben tot de inhoud.

Wat betreft de vroege rondes, deze kunnen gevolgd worden op YouTube, Star+ in LATAM, en Viaplay in Scandinavië.

Bracket Premier Padel Riyadh

De mannenbracket zal beginnen met de Ronde van 32 en zal een extra ronde hebben vergeleken met die van de vrouwen, die direct vanaf de Ronde van 16 zal beginnen. Echter, de top 16 paren in de mannenranglijst hoeven niet die eerste ronde te spelen.

De finales worden gehouden op zaterdag (in plaats van zondag) vanwege Ramadan, een zeer belangrijk Islamitisch festival.

Prijzengeld en Punten Premier Padel

Een totaal van €470.000 zal worden verdeeld tijdens dit Riyadh P1 evenement. Elk lid van de winnende paren zal €25.000 ontvangen, terwijl de finalist spelers €12.500 mee naar huis zullen nemen.

De kampioenen zullen 1.000 punten verdienen in de FIP ranglijst, terwijl de finalisten 600 punten zullen ontvangen. Halvefinalisten krijgen 360 punten, en kwartfinalisten 180 punten.

Top 4

De top vier paren in de mannencategorie zijn Lebrón-Galán (1), Tapia-Coello (2), Di Nenno-Stupa (3), en Sanyo-Paquito (4).

Aan de kant van de vrouwen, is het Sánchez-Josemaría (1), Brea-González (2), Triay-Ortega (3), Salazar-Icardo (4).