Babolat brengt in samenwerking met Lamborghini nieuw racket uit

Babolat en Automobili Lamborghini zijn een samenwerking aangegaan waarbij ze hun kennis bundelen om exclusieve padelrackets te produceren. Bekijk hier de foto's.

Het eerste resultaat van deze partnerschap tussen Babolat en Automobili Lamborghini is een volledig nieuw racket (BL001), beschikbaar in vijf kleuren: giallo auge, verde viper, arancio livrea, viola pasifae, verde gea. Geproduceerd in Sant'Agata Bolognese, nabij Bologna (Italië), in het hoofdkantoor van Automobili Lamborghini.

"Een zeer gelimiteerde, prestigieuze verzameleditie racket, ontworpen met de gereedschappen, processen en materialen die worden gebruikt in de productie van de Italiaanse fabrikanten van supersportwagens. Hoewel Babolat al koolstofmaterialen gebruikt voor de productie van zijn padelrackets, zal de "BL001" profiteren van de ongeëvenaarde expertise van Automobili Lamborghini, experts in de kunst van het beheersen van het gebruik van koolstofvezel in de automobielproductie", schrijft Babolat in een persbericht.

"De technische conceptie en het ontwerp van de BL001 zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de technische teams van Babolat en Automobili Lamborghini gedurende bijna 6 maanden. Het resultaat van een uiterst precies, 100% handgemaakt proces, ontwikkeling werd gevolgd door de teams van Automobili Lamborghini in hun fabriek in Sant'Agata Bolognese, in samenwerking met Babolat's onderzoeks- en productontwikkelingsteams. Tests werden vervolgens uitgevoerd op de baan en in het laboratorium door Babolat-experts, zoals het geval is bij elk nieuw racket".

Deze gelimiteerde editie van ongeveer 50 rackets zal worden aangeboden voor voorbestellingen.

Het bedrijf verklaart ook dat ze volgend jaar nog twee rackets zullen uitbrengen: "Tegen 2025 zal Babolat twee andere rackets produceren vanuit zijn Padel Studio nabij Barcelona, Spanje, als gevolg van deze samenwerking met Automobili Lamborghini".