Barcelona Master 2021


Deze week stond er een Master toernooi op het programma in de padel top. In Barcelona streden de beste mannen en vrouwen om eerste te worden van de Master. Met een Master toernooi vallen de meeste punten te halen van alle georganiseerde toernooien binnen de WPT. 1700 punten maarliefst voor de kampioenen van dit toernooi. Een groot verschil met het open toernooi van vorige week, waar de winnaar slechts 1000 punten krijgt. Wil je meer weten over de puntentelling? Bekijk dan deze blog 

Bij de mannen gebeurde er veel bijzondere dingen deze week. Het begon in de eerste kwartfinale waar de winnaars van vorige week in Sardegna, Stupaczuk en Ruiz verloren in 3 sets van de nummers 1 geplaatst, Galán en Lebron. In de halve finale stond het 5e geplaatste duo, Chingotto en Tello te wachten op de nummer 1 geplaatst. In 3 sets waren Chingotto en Tello te sterk voor Galán en Lebron waardoor zij als eerste de finale bereikten. De tegenstanders hier waren de verliezend finalisten van vorige week: Paquito Navarro en Martín Di Nenno. Beide duo’s wachtten nog op hun eerste winst op een toernooi in 2021. Uiteindelijk waren het Paquito en Di Nenno die na 3 sets de Barcelona Master wisten te winnen. De winst betekende zoveel voor Di Nenno, dat die het niet droog wist te houden na het beslissende punt.

Bij de vrouwen wisten de winnaressen van vorige week hun goede lijn door te zetten naar de Master van Barcelona. In de kwartfinale verloren de nummers 1 geplaatst, Paula Josemaria en Ariana Sánchez in 3 sets van de zusjes Alayeto. Uiteindelijk wonnen de dominante Gemma Triay en Alejandra Salazar met 6-1 6-2 in de finale. In de 6 wedstrijden die de dames speelden, verloren ze maar 24 games in totaal. Dit komt neer op maar vier verloren games per wedstrijd. Ongelofelijke statistieken van de nummers 2 geplaatst, die met de winst nog dichterbij Paula Josemaria en Ariana Sánchez komen.

Nu de Master in Barcelona voorbij is, hebben ze geen tijd om te rusten. Direct moeten de spelers zich klaar gaan maken voor het open toernooi in Lugo.


Bekijk hier de finale van de mannen >>>

Bekijk hier de finale van de vrouwen >>>