Basis positionering padel


Wanneer je achterin het veld staat, is het altijd belangrijk om op dezelfde lijn als je partner te staan. De ideale positie is één stap achter de servicelijn en twee stappen achter de zijkant van het veld. Dit is de startpositie wanneer je een retour wilt slaan en ook wanneer je tegenstanders naar het net komen, wil je altijd op deze positie staan. Je partner staat ongeveer op dezelfde plek, maar dan aan de tegenovergestelde kant van het veld.

Als je aan het net staat, kun je de 3 palen van het hek gebruiken als referentie voor waar je moet staan. Als je een volley wilt slaan, kun je op dezelfde hoogte als de tweede paal staan. Vanuit deze positie kun je een stap naar voren of naar achteren zetten, afhankelijk van de bal die je tegenstanders spelen. Een van de grote problemen met de positie aan het net is dat mensen meestal te dicht bij het net staan. Hierdoor loop je meer risico om overlopen te worden door een lob. In de video kun je zien dat iemand je gemakkelijk kan overlopen als je te dicht bij het net staat.

De padelspelers van de World Padel Tour richten zich minder op deze manier van positioneren, maar dit artikel richt zich voornamelijk op de basispositie tactieken in padel. Als je iets meer gevorderd bent, moet je proberen je positie te kiezen op basis van de positie van je tegenstander. Maar als je in het begin nadenkt over de basisposities, zal je spel direct verbeteren!