Belfius Padel Summer Gala 2022

Afgelopen weekend werd in Knokke (België) het Belfius Padel Summer Gala 2022 georganiseerd. Dit was de finale van de zogeheten Exhibtion toernooien. Op de zondag werden deze finales gespeeld. Wie kronen zich deze keer tot winnaars?

De vrouwenfinale werd als eerste gespeeld. Hierin stond het duo Triay/Salazar (nummers één van de wereld bij de vrouwen) tegenover de jonge talenten Ortega en Gonzalez (respectievelijk de nummer vijf en zes van de wereld bij de vrouwen). De eerste set ging met 6-4 naar Triay en Salazar, maar de tweede set ging in een tie-break naar Ortega en Gonzalez.

Bij de Exhibition toernooien volgt een zogeheten super tie-break als het gelijk staat in sets. Deze super tie-break werd uiteindelijk met 10-6 gewonnen door Triay en Salazar en zo wonnen zij de titel in Knokke. Later op de dag volgde de finale bij de mannen.

Deze finale ging tussen de duo’s Ruiz/Gonzalez en Lamperti/Sanz. In deze partij gingen Lamperti en Sanz er met de eerste set vandoor. Deze wonnen zij met 6-4. Ook hier kwam er een tie-break aan te pas in de tweede set. Deze werd tevens gewonnen door Lamperti en Sanz, waardoor ook zij hier met de titel naar huis gingen!

Volgende week beginnen we weer met de World Padel Tour Open toernooien. We starten met een toernooi in Portugal. Wie komt er het fitst uit de zomer break en gaat er met de winst vandoor?