Bijzonder project opgezet door Zidane; padel na het voetballen

Deze week heeft oud voetballer en huidig coach van Real Madrid, Zinedine Zidane, een padelclub geopend in Frankrijk. Het is bekend dat padel erg populair is onder de voetballers. Ook in Nederland kennen ze de sport en zijn ze erg fanatiek. De broertjes de Boer, Kluivert, van Persie en ga zo maar door, spelen allemaal zeer regelmatig. 


In een interview zegt Zidane dat de reden voor het succes van de sport komt omdat het voor iedereen toegankelijk is. De oud voetballers hebben geen zin meer om elke keer op het voetbalveld te staan, maar een potje padellen gaat wat gemakkelijker. Zidane zag de sport al een tijd geleden groeien in Frankrijk en wilde daarom de voetballers na het spelen de kans geven om te padellen. Dit is de derde club (Z5) die Zidane heeft geopend onder zijn naam. Bij de vraag of Zidane overeenkomsten zag tussen padel en voetbal, antwoordde hij: “Het is net als voetbal verenigbaar.” Bij beide sporten worden de mensen samengebracht om te spelen.


Later nog werd gevraagd hoe Zidane de sport over 10-15 jaar zou zien. Hierop antwoordde hij: “Ik hoop dat padel een Olympisch onderdeel wordt.” Hieruit bleek hoe groot het enthousiasme van Zidane over de sport was. Voor de opening van zijn nieuwe club wist hij de nummer 1, Ale Galán en nummer 11, Alejandro Ruiz te strikken. Samen met deze spelers speelde hij een klein exhibitie wedstrijdje.


Als laatste werd gevraagd of er ooit een Zidane en Zlatan duo te zien zou worden. De voetballer Zlatan Ibrahimovic is net als Zidane hard op weg om padelbanen aan te leggen. Zlatan doet dit op zijn beurt in zijn thuisland Zweden. Zidane grapte dat hij makkelijk zou winnen van Galán en Ruiz dus dat de wedstrijd opgezet mocht worden.


Klik hier om Zidane samen met Galán te zien spelen>>>