Blockchain.com Miami Padel Open 2022

Van 22 februari tot 27 februari 2022 werd de Blockchain.com Miami Padel Open 2022 gehouden in (jawel) Miami. De bekende duo’s als Paquito/Di Nenno, Tello/Chingotto, Salazar/Triay en Sanchez/Josemaria stonden op het court om de strijd met elkaar aan te gaan. Wie gaat er dit keer met de hoofdprijs aan de haal?

Verrassenderwijs werd het duo Paquito/Di Nenno in de kwartfinale al uitgeschakeld door de lager geklasseerde Coello Manso/Belasteguín. Met 7-6 en 6-3 werden de mannen in twee sets naar huis gestuurd! Het duo Coello Manso (nummer 15 van de WPT-ranking)/Belasteguín (nummer 8 van de WPT-ranking) stoomde uiteindelijk door tot de finale en kwamen daar het duo Campagnolo/Garrido Gomez, respectievelijk de nummer 25 en 18 van de WPT-ranking, tegen. Ook in deze partij waren Coello Manso en Belasteguín de wederpartij te sterk in twee sets (3-6/3-7) en zo konden zij de Blockchain.com Miami Padel Open 2022 aan hun palmares toevoegen. 

Bij de vrouwen gingen de favorieten wel met de prijs naar huis. Het duo Salazar/Triay, de nummers 1 van de WPT-ranking, drongen door tot de finale en stonden daar tegenover het duo Sanchez/Josemaria, de nummers 3 van de WPT-ranking. Zij konden uiteindelijk geen partij bieden aan Salazar/Triay, want het duo verloor in twee sets met 6-2 en 6-2. Zo konden zij met de Blockchain.com Miami Padel Open 2022 de eerste prijs van 2022 aan de prijzenkast toevoegen.