Buenos Aires Pádel Master 2021

Dit weekend waren de mannen, na het WK in Qatar, in de hoofdstad van Argentinië neergestreken. In Buenos Aires gingen de mannen voor één van de laatste keren dit seizoen de strijd aan voor de titel. Voor veel spelers een thuiswedstrijd en ook nog eens een Master waar extra punten mee te pakken zijn. Genoeg motivatie zou je zeggen.


Deze motivatie was te zien bij de mannen. Tapia en Sanyo die het vorige toernooi in Malmö winnend af wisten te sluiten, wilden deze lijn uiteraard doorzetten in hun thuisland. De Argentijnen wisten in de kwartfinale de derde set te winnen van Tapia’s oud partner: Pablo Lima, waarna ze in de halve finale  Ale Galán en Juan Lebron tegen zouden komen. Deze wedstrijd heeft de laatste paar keren voor veel spektakel heeft gezorgd. Beide duo’s hadden deze extra motivatie. Galán en Lebron kunnen eindelijk het kampioenschap binnenhalen en Sanyo en Tapia wilden ‘hun’ publiek vermaken met een winstpartij voor Argentinië. Argentinië dat vorige week weer de WK finale verloor, wilde een revanche tegen de Spanjaarden. Deze revanche kwam er ook! Met 6-3 7-5 wonnen Sanyo en Tapia van Lebron en Galán waardoor ze het in de finale op mochten nemen tegen de tegenstanders die ze in Malmö nog wisten te verslaan. ‘Paquito’ en Di Nenno wilden de verloren finale in Malmö goedmaken met een winstpartij. Dit kregen ‘Paquito’ en Di Nenno voor elkaar door met 6-4 6-2 te winnen in de finale. Door de winst in de finale blijft hun hoop om de nummer 1 van het seizoen 2021 te worden nog eventjes voortleven.


Het toernooi in Buenos Aires was alleen voor de mannen georganiseerd. Ook het toernooi volgende week in Mexico zal alleen voor de mannen zijn. Voor de vrouwen wacht alleen nog de Master in Madrid over 3 weken. Hier zullen de 8 beste duo’s bij de mannen en de vrouwen onderling gaan spelen. Bij deze Master zijn de laatste punten voor het seizoen 2021 te verdienen. Bij de vrouwen zijn de winnaars al bekend maar bij de mannen is het nog onwijs spannend. Aanrader dus om het toernooi in Mexico in de gaten te houden. Worden de winnaars hier dan eindelijk bekend?