Cervezas Victoria Marbella Master 2022

In het altijd zonnige Marbella werd er afgelopen week gestreden om de Cervezas Victoria Marbella Master. Dit was het eerste Masterstoernooi van het jaar 2022. Winnen de verwachte duo’s het toernooi of zijn er (weer) een aantal verrassingen? Je leest hieronder in de blog!

Mannen

Bij de mannen waren de ogen weer gericht op Ale Galán en Juan Lebrón. Waar zij normaal gesproken een zekerheidje zijn voor de laatste vier plekken, werden ze tijdens de Danish Padel Open 2022 in de kwartfinales naar huis gestuurd. Zij zouden uiteindelijk deze keer de finale wél halen.

De andere grote namen kwamen natuurlijk ook weer in actie. Waar Sánchez/Capra tegen Gutiérrez/Tapia in Denemarken de finale was, troffen zij elkaar nu in de kwartfinale. Deze werd wederom door Gutiérrez/Tapia gewonnen. 

Wie de kwartfinale niet overleefde, waren Paquito en Di Nenno. Zij werden door ‘Momo’ González en Alejandro Ruiz uitgeschakeld, die hun eerste toernooi samen speelden. Zij stootten zelfs verrassend door tot de finale, want in de halve finale versloegen ze Chingotto en Tello.

De finale ging dus tussen Galan/Lebrón en González/Ruiz. De eindzege ging uiteindelijk naar Galan en Lebrón, want met 6-2 en 6-4 waren zij te sterk voor González en Ruiz. Een mooi eerste toernooi voor hen, waarbij ze hebben laten zien dat er naar hen moet worden uitgekeken. Galan en Lebrón revancheerde zich zo voor het tegenvallende toernooi in Denemarken.

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen!

Vrouwen

Bij de vrouwen waren er verrassingen genoeg. Zo overleefde de duo’s Triay/Salazar en Ortega/González (in Denemarken nog finalisten) de achtste finales niet eens. Minder bekende duo’s als Virseda/Las Heras, Osoro/Iglesias en Mesa/Jensen stootten wel door tot de kwartfinales.

De bekendere duo’s als Riera/Llaguno en Sánchez/Josemaría deden wel wat ze moesten. Zij stonden uiteindelijk in de halve finale tegenover elkaar, welke gewonnen werd door Sánchez en Josemaría. Met 4-6 en 2-6 waren zij te sterk en konden zij zich opmaken voor de finale. 

Hierin waren Virseda en Las Heras de tegenstanders. De respectievelijke nummer 21 en 23 van de wereld waren in de halve finale te sterk voor Osoro en Iglesias, die in Denemarken ook werden uitgeschakeld in de halve finale.

De finale werd een spannende. De eerste set ging met 6-4 naar Virseda en Las Heras, de tweede set ging in 6-3 naar Sánchez en Josemaría. Zo kwam het aan op een beslissende derde set. Deze werd met wederom 6-3 gewonnen door Sánchez en Josemaría, waardoor zij de Cervezas Victoria Marbella Master 2022 op hun naam konden schrijven

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen!