Chingotto & Galan winnen de Premier Padel in Rome: Galan dichtbij nummer 1

Alejandro Galán en Federico Chingotto hebben hun eerste Major als duo gewonnen. De Madrileen heeft daarmee de kloof met Arturo Coello in de strijd om de nummer 1-positie aanzienlijk verkleind, waardoor de competitie spannender dan ooit is.

Individueel staat Galán nu iets meer dan 1.000 punten achter op Arturo Coello. De linkshandige Coello heeft 14.481 punten, terwijl Galán 13.342 punten heeft. Tapia staat op de derde plaats met 12.833 punten.

Fede Chingotto volgt op enige afstand met 10.279 punten. Desalniettemin is de Argentijn twee posities gestegen in de ranglijst en heeft hij voor het eerst in zijn carrière de top 4 bereikt. Lebrón en Di Nenno zijn elk een positie gedaald.

Het volgende toernooi is de Genova P2. Omdat dit een lager geklasseerd toernooi is, zijn er slechts 1.000 punten te verdienen voor de winnaar en 500 voor de finalist. Galán kan nog niet de nummer 1-positie bereiken, maar hij kan wel dichterbij Coello komen.

Wat betreft de race van 2024, Coello en Tapia leiden nog steeds met 7.880 punten. Galán heeft 6.980 punten en Chingotto heeft er 5.830. Het is belangrijk op te merken dat deze ranglijst de resultaten binnen het kalenderjaar in beschouwing neemt. Galán heeft meer punten behaald in de vroege toernooien samen met Lebrón.