Circus Brussels Padel Open 2022

Afgelopen week streek de World Padel Tour neer in Brussel. Op 1 mei werd het toernooi officieel geopend door Rode Duivel en Atletico Madrid ster Yannick Ferreira Carrasco. Het beloofde een spektakel te worden met een aantal zeer verrassende uitslagen.

Mannen

Bij de mannen waren er een aantal verrassende wendingen. Waar Paquito en Di Nenno in Alicante nog de finale haalde, werd de kwartfinale het eindstation in Brussel. Het nieuwe duo Lima/Stupaczuk versloeg het duo met 6-4 en 7-5. 

Ook Bela en Coello speelde een sterk toernooi. Zij wonnen van Chingotto en Tello in de kwartfinale, maar in de halve finale waren Lima en Stupaczuk te sterk. Zo behaalde het nieuwe duo de finale tijdens hun debuut op de World Padel Tour!

In de finale waren Lebrón en Galán zoals gebruikelijk de tegenstanders. Over het gehele toernooi verloren ze maar één set, nota bene tijdens hun eerste wedstrijd. In de finale wonnen ze met twee keer 6-3 van Lima en Stupaczuk. Zo wonnen zij de eerste editie van de Brussels Padel Open!

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen!

Vrouwen

Ook bij de vrouwen waren er opvallende uitslagen. Zo strandde het duo Sánchez/Josemaría in de achtste finale tegen de nummer 44 en 32 van de WPT-ranking. Dit was het duo Carnicero/Martínez, die uiteindelijk de halve finale haalde! In de halve finale verloren zij uiteindelijk van Riera en Llaguno. Ook de nummer vijf van de wereld, Delfina Brea, werd al vroeg uitgeschakeld.

De nummers één van de wereld, Triay en Salazar, hadden het relatief makkelijk. Ook zij verloren in de eerste wedstrijd één set, maar zij stootte wel door tot de finale. Hierin waren dus Riera en Llaguno de tegenstanders.

De eerste set werd verrassenderwijs nog met 6-4 gewonnen door Riera en Llaguno. Hierna stelde de nummers één echter orde op zaken en wonnen met 6-3 en 6-0 de wedstrijd. Triay en Salazar zijn 2022 uitstekend begonnen en kunnen zij ook voor het eerst de Brussels Padel Open toevoegen aan hun palmares.

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen!