Coach Juan Lebron en Ale Galan spreekt zich uit over scheiding

Enkele weken geleden werd bekend dat Juan Lebron en Ale Galan elk hun eigen weg gaan. Nu spreekt hun oud-coach, Jorge Martínez, zich uit over de beslissing.

Vier jaar lang hebben we Juan Lebron en Ale Galan samen op de wereldtour gevolgd. Wedstrijd na wedstrijd hebben we hun succesvolle reis samen meegemaakt.

Een paar weken geleden werd aangekondigd dat ze elk hun eigen weg zouden gaan. Dit betekende dat het toernooi van vorige week in Mexico hun laatste samen was.

Nu spreekt coach Jorge Martínez zich uit over de beslissing:

"Ik kan me niet in Ale's positie plaatsen. Hij heeft de beslissing niet genomen vanwege een enkele gebeurtenis. Het is een proces geweest, in het leven zijn er altijd keerpunten en dit was er een omdat hij voelde dat hij een verandering moest maken," vertelt hij aan Marca.

Hij vervolgt:

"We zijn allemaal fans en overtuigd dat ze samen sterker zijn, maar nu zullen andere paden zich openen die ons misschien laten zien dat ze individueel net zo sterk zijn, en zo kan het zijn. Kunnen ze grote dingen bereiken als individu? Ik denk van wel, ze zijn beide zeer capabel en de partners die ze hebben gekozen zijn erg goed."

Juan Lebron en Ale Galan wonnen 27 World Padel Tour titels en zes Premier Padel titels. Hiermee is het duo een van de meest succesvolle partnerschappen die de padelwereld ooit heeft gezien.

Nu gaat Alejandro Galan samenwerken met Federico Chingotto. Juan Lebron zal zich herenigen met Paquito Navarro (volgens berichten).

Dit artikel gaat over de beslissing van Juan Lebron en Ale Galan om uit elkaar te gaan en de reflecties van hun coach, Jorge Martínez, over deze stap.