Córdoba Open 2021

Na een weekje rust voor de topspelers in de WPT, stond nu alweer het volgende toernooi op ze te wachten. In Córdoba konden de prijzen verdeeld worden bij de mannen en de vrouwen. Weten Galán en Lebron de finale te halen, dan zijn zij de winnaars van het seizoen 2021. Ook bij de vrouwen konden de kampioenen bekend worden dit weekend. Weten Triay en Salazar te winnen, dan zijn ook zij de kampioenen van het seizoen 2021.


Vrijdagochtend was daar de wedstrijd waar veel padel liefhebbers naar uit hadden gekeken. Sanyo moest tegen zijn oude partner waar hij jaren succesvol mee was, Belasteguín. Het was een mooie pot met over en weer geweldige punten. Uiteindelijk was het Bela samen met de jonge Arturo Coello die de winst in 3 sets wisten te pakken. Dit duo wilde deze goede vorm doorzetten tegen de nummers 2 van de ranglijst, Paquito en Di Nenno. Deze wedstrijd was ontzettend spannend en werd door middel van 2 tiebreaks beslist in het voordeel van Paquito en Di Nenno. Deze twee kwamen in de finale Ruiz en Stupaczuk tegen die in de halve finale Galán en Lebron wisten te verslaan. Dit betekent dus dat de kampioenen van 2021 bij de mannen nog even op zich laten wachten. Voor Paquito en Di Nenno een mooie mogelijkheid om de spanning nog wat op te schroeven. En dit is ze gelukt! Na 4 verloren finales achter elkaar, wisten ze de vijfde overtuigend met 3-6 3-6 te winnen.


Voor 4 achtereenvolgende toernooien wisten Gemma Triay en Alejandra Salazar al te winnen. Bij toernooiwinst zouden zij zich dan ook officieel kampioen van het seizoen 2021 mogen verklaren. In de kwartfinale op vrijdagochtend kregen Triay en Salazar echter te maken met Delfina Brea en Tamara Icardo. Het stond 1-1 in sets en de beslissende set kwam aan op een tiebreak. Was dit dan het einde van de goede reeks van Triay en Salazar? Nee, de tiebreak ging gewonnen en haalden hiermee de halve finale. Na de halve finale die vrij gemakkelijk werd gewonnen stonden in de finale Ariana en Paula te wachten. Het nummer 2 duo wist het ze ook lastig te maken door de eerste set te winnen, maar Triay en Salazar vochten zich terug en wonnen de twee sets erna met 6-4 6-4. Met deze winst zijn de terechte kampioenen bij de vrouwen al bekend. Triay en Salazar zijn de kampioenen van het seizoen 2021!


Waar de kampioenen bij de vrouwen al bekend zijn, zal die bij de mannen nog bekend moeten worden. Dit zal misschien wel in het Zweedse Malmö gebeuren, waar de spelers over 2 weken heen zullen reizen om een open toernooi te spelen. Weten Galán en Lebron zich dan wel tot kampioenen te kronen? We gaan het over twee weken meemaken.


Klik hier om de finale van de mannen te bekijken >>>


Klik hier om de finale van de vrouwen te bekijken >>>