Danish Padel Open 2022

Afgelopen week stond alweer de zesde World Padel Tour van dit jaar op de planning. De spelers streken afgelopen week neer in het mooie Kopenhagen. Het beloofde weer een waar spektakel te worden met enkele grote verrassingen!

Mannen

Bij de mannen stonden verrassenderwijs Lébron en Galán een keer niet in de finale. Zij werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Maximiliano Sánchez en Luciano Capra, de huidige nummer 13 en 14 van de WPT-ranking bij de mannen. Met 6-4 en 6-2 waren zij te sterk voor de huidige nummers 1 van de wereld. Sánchez en Capra stootten dan ook door tot de finale, want in de halve eindstrijd werden Stupa en Lima (bij de editie in Brussel nog finalisten) verslagen. 

In de finale waren Sanyo Gutiérrez en Augustín Tapia de tegenstander. Zij versloegen Chingotto en Tello in de halve finale met 6-3 en 6-2. De eerste twee sets in de finale leverde een spektakelstuk op. Het leverde twee tiebreaks op, waarbij de ene set naar Sanyo en Tapia ging en de andere naar Sánchez en Capra. Uiteindelijk was de koek op bij Sánchez en Capra en verloren zij de derde set met 6-0. Hierdoor konden Sanyo en Tapia de tweede toernooiwinst van 2022 op hun naam schrijven!

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen!

Vrouwen

Ook bij de vrouwen waren er weer verrassingen. Zo strandden Josemaría en Sánchez (nummers 3 van de WPT-ranking) al in de kwartfinale tegen Aranzazu Osoro en Victoria Iglesias, de huidige nummer 13 en 14 van de WPT-ranking bij de vrouwen). Die verloren dan weer verrassenderwijs van Alayeto en Araújo, respectievelijk de nummer 16 en 30 bij de vrouwen. Zij speelden een ijzersterk toernooi door eerder al Riera en Llaguno (finalisten in Brussel) te verslaan.

Alayeto en Araújo stonden in de finale tegenover Marta Ortega en Beatriz González, de huidige nummer 11 en 12 bij de vrouwen. Zij versloegen overtuigend Triay en Salazar (de nummers 1 bij de vrouwen) in de halve finale. Met 6-1 en 6-4 werden zij naar huis gestuurd.

De finale was minder spectaculair dan bij de mannen. Ortega en González wonnen met 6-2 en 6-4 in sets en wonnen zo voor het eerst een World Padel Tour in 2022! 

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen!