De premier padel kalender 2024

De kalender van Premier Padel voor het seizoen 2024 is bekendgemaakt. Deze toont aan dat het seizoen eind februari in Saoedi-Arabië van start gaat.

Premier Padel begint het jaar eind februari in de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyad, gevolgd door de Qatar Major. Het circuit eindigt met de Masterfinale in Barcelona in december.

Opvallend is de afwezigheid van landen waar padel sterk in opkomst is, zoals het Verenigd Koninkrijk en in zekere mate de Verenigde Staten, die een belangrijke markt voor de toekomst vormen.

Nieuwe locaties - klassieke locatie verwijderd Net als de World Padel Tour zal de Masterfinale eind december in Barcelona plaatsvinden. De vier majors (hoogste categorie) worden gespeeld op de geselecteerde locaties die in het verleden al gebruikt zijn: Qatar, Parijs, Rome en Mexico.

In totaal zijn 25 locaties geselecteerd in 18 verschillende landen. Nieuwe locaties zoals Riyad, Genève, Bordeaux en Koeweit worden toegevoegd, terwijl de klassieke Valladolid wordt verwijderd. Spanje krijgt vier wedstrijden, waarvan twee in Andalusië, waar Malaga en Sevilla goed gepositioneerd zijn om de competities te ontvangen, één in Madrid en dan de Masterfinale in Barcelona.

Overname van de World Padel Tour "We zijn verheugd om onze langverwachte kalender voor 2024 aan te kondigen. Dit jaar wordt het eerste seizoen van de nieuw verenigde Premier Padel-tour, die de sport naar een hoger niveau zal tillen - zowel voor de spelers die centraal staan in onze tour als voor het hele padel-ecosysteem. We kijken ernaar uit om Premier Padel fans te laten opwinden en inspireren, zowel op onze fantastische bestaande locaties als in opkomende markten over de hele wereld, terwijl we streven naar groei van de sport in alle opzichten. 2024 wordt een mijlpaaljaar voor Premier Padel, terwijl we trots verder bouwen aan een van de meest opwindende tours in de mondiale sportwereld", zei eigenaar van Qatar Sports Investments Nasser Al-Khelaïfi.

Premier Padel speelde zijn eerste seizoen in 2022 en na een langdurig conflict met de concurrerende World Padel Tour, kocht het de concurrent vorig jaar uit. 2024 wordt het jaar van de tour met 25 competities.

De Kalender