De World Padel Tour onderneemt juridische stappen tegen de organisaties van het Premier Padel-circuit

De World Padel Tour (WPT) organisatie gaat juridische stappen ondernemen tegen de International Padel Federation (FIP), Professional Players Association (PPA) en Qatar Sports Investments (QSI). Dit heeft allemaal te maken met het nieuwe Premier Padel-circuit. Hier zitten volgens hen een hoop haken en ogen aan. 

Zo stelt de FIP zich op als een onpartijdige, non-profit organisatie, maar bemoeien zij zich wel veel met het Premier Padel-circuit. Ook vindt de WPT dat er oneerlijke concurrentie plaatsvindt, doordat deze organisaties de WPT van de markt proberen te weren. 

Tevens worden deze organisaties ervan beschuldigd dat zij WPT-spelers aanzetten tot het verbreken van hun contract. Daarnaast wordt hen opgelegd de WPT te denigreren, zodat deze organisaties profiteren van de scheiding tussen sporters en de WPT.

De FIP, PPA en QSI laten het hier niet bij zitten. Zij vinden dat de WPT ook niet helemaal juist handelt. Zo beschuldigen zij de WPT ervan dat zij spelers aan hun tour proberen te binden tegen lage lonen en dat de spelers geen inspraak hebben in de besluitvormingsprocessen. Tevens meldden de organisaties dat zij beweren dat de WPT de top-20 spelers bedreigt met een boete van 12,5 miljoen euro als ze deelnemen aan andere toernooien!

Zowel de WPT als de organisaties van het Premiel Padel-circuit hebben een klacht ingediend. De WPT bij de rechtbank in Madrid, welke begin juli zijn antwoord naar buiten zal brengen. De organisaties van het Premier Padel-circuit hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie, waarin ze de WPT en Estrella Damm (sponsor) beschuldigen van het overtreden van de mededingingsrecht van de EU. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd!!!