De WPT Amsterdam Open hoopt Nederland te veroveren

In september 2022 is het dan uiteindelijk zover: de World Padel Tour komt naar Amsterdam. Het heeft de naam de WPT Amsterdam Open gekregen. Door middel van dit toernooi hoopt de organisatie van de WPT Amsterdam Open dat de padel cultuur breder wordt omarmd in Nederland. Ze willen het toernooi een festival achtige sfeer meegeven en met de WPT Amsterdam Open een vaste plek op de speelkalender afdwingen.

Padel in Nederland

Padel is al enkele jaren de snelst groeiende sport in Nederland. Het aantal beoefenaars is al een aantal jaar achter elkaar verdubbeld. De KNLTB verwacht over drie jaar 200.000 actieve padel spelers te hebben. Het aantal banen zal naar verwachting gaan groeien van de 850 van nu tot in 2024 ongeveer 1750 banen. Met de WPT Amsterdam Open is er nu ook een topsportevenement in het vooruitzicht, waarmee gehoopt wordt de populariteit nóg meer toe te laten nemen. 

Jaarlijks toernooi

De organisatie van de WPT Amsterdam Open wilt de eerste keer een unieke ervaring meegeven aan de bezoekers van het toernooi. Ze willen dit jaar iets ongelooflijks neerzetten, wat nog nergens gedaan is, om zo een vast plekje op de speelkalender van de WPT af te dwingen. De WPT Amsterdam Open is gericht op young professionals en daarom is er gekozen voor een festival achtige sfeer. Door middel van deze setting hoopt de organisatie dat de cultuur binnen padel breder wordt omarmd.

Side-events 

Naast het hoofdtoernooi wil de organisatie van de WPT Amsterdam Open allerlei andere activiteiten organiseren om Nederland kennis te laten maken met padel. Zo liggen er plannen om Nederlandse voetballers het tegen elkaar te laten opnemen in de kooi of clinics te geven, die geschikt zijn voor jong en oud. De beleving van het toernooi moet blijven hangen, dus een goed aanbod aan horeca en arrangementen voor bedrijven is noodzakelijk. 

Het duurt nog enkele maanden voordat het toernooi van start gaat. Aan de organisatie de taak om dit toernooi tot in de puntjes te organiseren. De WPT Amsterdam Open staat gepland van 26 september tot 2 oktober 2022. Wij kijken er in ieder geval naar uit!