Diego Mieres nieuwe bondscoach KNLTB Heren voor padel

Diego Mieres is de nieuwe bondscoach Heren voor padel. De Argentijn gaat nu samen met Ewan Watson en Pjotr van Dalfsen het coachteam van de KNLTB voor padel vormen. Diego Mieres is een ervaren trainer en coach in de padelwereld. Zo heeft hij internationale ervaring op de World Padel Tour, waar hij onder andere de trainer was van zijn broer, Juani Mieres, de voormalig nummer 11 en huidige nummer 63 van de wereld. 

Diego Mieres is blij met deze nieuwe uitdaging bij de KNLTB: “Ik ben trots en vereerd om coach te zijn van het Nederlandse Heren team de komende tijd. Ik hoop dat ik met mijn internationale kennis en ervaring het Nederlandse padel naar een hoger niveau kan tillen.”

Naast Mieres zal het coachteam dus bestaan uit Ewan Watson en Pjotr van Dalfsen. Ewan Watson is de bondscoach van de Jeugd en Dames en zal voornamelijk met Mieres samenwerken op het gebied van doorstroming naar de heren, de jeugdopleiding en het selecteren van spelers. Pjotr van Dalfsen is daarentegen verantwoordelijk voor de Seniors. De thuisbasis bevindt zich bij SportClub Houten.

Technisch directeur van de KNLTB, Jacco Eltingh, is blij met Mieres als nieuwe bondscoach: “We zijn Pjotr erg dankbaar voor wat hij de afgelopen periode voor de Heren heeft betekend en zijn blij dat hij aanblijft als bondscoach Seniors. Het is nu aan Diego de taak om zijn internationale kennis en ervaring toe te voegen aan de padelsport en -spelers in Nederland. Deze internationale kennis is beperkt aanwezig in Nederland, maar is wel keihard nodig om stappen te maken om volwaardig onderdeel van de wereldranglijst te worden.”