Dit zijn de top 10 koppels in 2024

Vanaf dit jaar zal Premier Padel de officiële world tour zijn. De top 10 mannen duo's zijn bevestigd voor het komende seizoen:

1. Juan Lebron en Ale Galan

Tijdens de herfst was er veel speculatie dat Galan en Lebron uit elkaar zouden gaan. Maar de spelers besloten bij elkaar te blijven. Na een moeilijke start van het seizoen, eindigden de spelers het seizoen sterk, waarbij ze vijf van de tien titels wonnen.

De ranglijst voor volgend jaar is nog niet definitief, maar er zijn veel aanwijzingen dat Lebron en Galan als nummer één zullen starten.

Juan Lebron en Ale Galan foto wpt

2. Arturo Coello en Agustín Tapia

Arturo Coello en Agustín Tapia begonnen het seizoen op de best mogelijke manier. Het paar won 46 opeenvolgende wedstrijden en was onverslaanbaar. Maar de spelers hadden een moeilijkere herfst, waarbij ze na de zomerstop "slechts" twee competities wonnen.

In een interview met La Tercera sprak Tapia over de moeilijkheden van het aan de top blijven en het vinden van motivatie. Hij zei dat het doel voor volgend seizoen is om "de motivatie terug te krijgen en deze langer te kunnen behouden".

3. Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno

Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno gaan ook samen verder. Het paar won de eerste Premier Padel competitie, maar had het daarna moeilijk tegen Tapia/Coello in de lente. Di Nenno/Stupa slaagde er uiteindelijk in om de winnende reeks van de wereldnummer één te doorbreken.

Het paar had een geweldig seizoen en won in totaal zeven titels.

4: Paquito Navarro en Sanyo Gutiérrez

Paquito en Sanyo speelden samen in 2016 en 2017. Het paar wist samen acht titels te winnen en daagde giganten Fernando Belasteguín en Pablo Lima uit voor overwinningen.

Nu zijn de spelers herenigd om samen een nieuwe samenwerking te beginnen.

5. Momo González en Federico Chingotto

Momo en Chingotto beginnen ook samen een samenwerking. Chingotto eindigde het seizoen op de best mogelijke manier door met Paquito de Masters Final te winnen. Maar de spelers gingen uit elkaar om nieuwe samenwerkingen te starten.

Nieuwe partner Momo González speelde vorig seizoen met verschillende partners en eindigde het jaar aan de forehand kant. Nu keert hij terug naar de backhand.

6. Fernando Belasteguín en Lucho Capra

Lucho Capra speelde een groot deel van 2023 samen met Maxi Sanchez. Nu vormt hij een paar met een andere legende—de grootste in de wereld van padel, die constant op zoek is naar een linkshandige partner.

7. Juan Tello en Álex Ruiz

De spelers begonnen hun samenwerking aan het begin van vorig jaar. Het beste resultaat van het paar vorig seizoen was een finaleplaats in Málaga. Maar Ruiz en Tello hadden het ook moeilijk, waarbij ze veel toernooien vroegtijdig verlieten. Ze eindigden het seizoen als het zesde gerangschikte paar op de World Padel Tour.

8. Victor Ruiz en Lucas Bergamini

Victor Ruiz en Lucas Bergamini zullen ook doorgaan in het komende seizoen. Het beste resultaat van het paar was een halve finaleplaats in Zweden. Ruiz/Bergamini bereikten de ronde van 16 en kwartfinales in de meeste evenementen. Ze hebben een veel hogere FIP-ranglijst omdat het paar de finale van Premier Padel in Milaan in 2022 haalde. Het blijft afwachten of de spelers hun hoge positie zullen behouden wanneer de ranglijsten van 2024 worden gepresenteerd.

9.Coki Nieto en Jon Sanz

Jon Sanz en Coki Nieto speelden samen op de Vienna Open eind mei. Het paar behaalde succesvolle resultaten en bereikte een halve finale. Het paar beëindigde echter hun samenwerking na slechts één toernooi samen, aangezien Sanz was gevraagd

10. Javi Garrido en Mike Yanguas

Javi Garrido en Mike Yanguas beginnen ook een samenwerking. Beide spelers speelden vorig jaar samen met een verscheidenheid aan partners. Nu wacht er een nieuw seizoen waarin de spelers samen het veld zullen delen om verdere stappen in hun carrières te zetten.