Eén van de meest succesvolle Head padel rackets: de Alpha lijn

Head is één van de bekendste merken in de padelwereld en krijgt het elk jaar weer voor elkaar om een mooie lijn te lanceren. Er zijn meerdere collecties Head padel rackets, maar de Alpha lijn is de meest geschikte lijn voor de competitieve gevorderde en professionele padelspelers. In dit artikel lees je alles over de drie Head padel rackets van de Alpha collectie van 2021.

Head Graphene 360+ Alpha Pro

De Head Graphene 360+ Alpha Pro is het padel racket die gebruikt wordt door Sanyo Gutiérrez, één van ‘s werelds beste spelers op de World Padel Tour. Het is een druppelvormig racket en met zijn 375 gram het zwaarste racket uit de Alpha lijn. Het racket heeft een Power Foam, waardoor het nogal hard aanvoelt. Door het zwaardere gewicht en de druppelvorm kun je evengoed nog een hoop power ervaren. Het is een ideaal racket voor gevorderde en professionele padelspelers met een aanvallende speelstijl.

Head Graphene 360+ Alpha Motion

De Head Graphene 360+ Alpha Motion verschilt niet enorm veel van de Alpha Pro. Het is een druppelvormig racket, is geschikt voor gevorderde en professionele spelers en het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde. Er zijn echter ook nog een aantal verschillen. Zo is de Alpha Motion met zijn 365 gram 10 gram lichter dan de Alpha Pro. Ook zit er in het racket EVA Soft Rubber in plaats van Power Foam, waardoor het racket zachter aanvoelt. Hierdoor geeft het racket meer controle, maar levert het qua power iets in. Tevens is het racket meer geschikt voor de spelers met een all-round speelstijl.

Head Graphene 360+ Alpha Elite

De Head Graphene 360+ Alpha Elite is het zachtste Head padel racket van de Alpha lijn. De buitenkant van het racket is namelijk gemaakt van glasvezel, waar de Motion en Pro gemaakt zijn van carbon of graphene. Dit racket is enorm in trek bij de Nederlandse top, want onder andere Tomas Juch (nummer 15 van Nederland) speelt met de Alpha Elite. Met zijn 370 gram ligt het qua gewicht tussen beide rackets in. Net als de vorige twee rackets heeft een druppelvorm, waardoor je een mix ervaart tussen power en controle. Dit racket is tevens het goedkoopste Head padel racket uit de Alpha lijn.