Een warming-up in padel is cruciaal

Waarom is een warming-up cruciaal bij padel? 

Dit is een van de grootste problemen die we tegenkomen bij spelers op toernooien. Spelers komen aan bij een toernooi, beginnen wedstrijden te kijken terwijl ze wachten op hun wedstrijd, praten wat met vrienden, bekijken nog even snel hun Instagram... En dan worden ze plotseling het veld op geroepen, rennen ze in het rond om hun tas en partner te vinden... en dan 10 minuten later en staan ze 4-0 achter in de eerste set.

Ditzelfde zien we met vriendschappelijke wedstrijden, spelers klagen dat ze hun hamstring hebben geblesseerd en terwijl ze geen rekening hebben gehouden met het feit dat ze een half uur naar de club hebben gereden, om uit het niets ineens op volle 100% te spelen.

Voorbereiding op je lichaam
Dit gebied spreekt voor zich, er is een berg aan onderzoeken die het belang benadrukken van een warming-up om de spieren voor te bereiden. Desnoods doe je het alleen zodat je je hartslag (circulatie) verhoogt, zuurstofrijk bloed naar je spieren pompt en ze voorbereidt op actie.

Voorbereiding voor je geest
Of dit nu voor een training of een wedstrijd is, het is de perfecte gelegenheid om even stil te staan ​​bij je laatste wedstrijd/training. Dit kan worden gebruikt voor visualisatie of om na te denken over positieve delen van je spel of zelfs om je los te koppelen van je persoonlijke leven terwijl je je voorbereidt om alles te geven op het veld. Spelers vinden vaak dat muziek helpt als onderdeel van deze routine.

Praat met je partner
Het kan moeilijk zijn om tijdens je dagelijkse leven tijd te vinden om met je partner te praten, maar zorg dat je even 10-15 minuten praat voordat je samen een wedstrijd begint

Pak je kans om even te trainen
De warming-up kan een goed moment zijn om te werken aan fysieke elementen van je spel waarvan je weet dat ze verbeterd moeten worden. Als je je bijvoorbeeld een beetje traag voelt, kun je ladder-oefeningen toevoegen of als je denkt dat je beweging beter kan, kun je wat behendigheidsoefeningen toevoegen. Om te beginnen moeten er een paar basisbewegingen zijn, maar daarna is het een goed idee om je warming-up te personaliseren.

Start vanaf moment één
Dit is eigenlijk de belangrijkste reden voor een warming-up en dat is zodat je volledig alert en klaar voor de wedstrijd bent. Een langzame start in padel kan er vaak toe leiden dat je de eerste set verliest, dus je wilt klaar zijn om te gaan zodra de eerste bal in het spel is!

Een kanttekening: het is een stuk makkelijker om de warming-up te herhalen als je een routine hebt. Dus je wilt ongeveer 10-15 minuten aan oefeningen die specifiek zijn voor jou, die je volledig voorbereiden op de wedstrijd. De routine kan langer zijn, als je tijd hebt, maar we hebben geconstateerd dat 10-15 minuten de minimale benodigde tijd is.