ESPN tekent vierjarig contract om nieuwe padel tour uit te zenden in Latijns Amerika en op de Caraïben

ESPN gaat de nieuwe wereldwijde padel tour uitzenden in Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Mexico en op het Caribisch gebied. Ze hebben een contract getekend voor vier jaar. ESPN wilt met deze nieuwe deal de padelsport op de Amerikaanse markten naar een hoger niveau tillen. 

ESPN

ESPN is een wereldwijd bekende omroeporganisatie die eigendom is van Disney. Naast padel wordt er op deze zender onder andere voetbal, basketbal en honkbal uitgezonden. Met dit nieuwe contract maakt de zender weer een stap vooruit in de grote opmars die het laatste jaren heeft gezet.

De nieuwe tour

De nieuwe padel tour is wel een dingetje. Deze tour staat namelijk los van de al bekende World Padel Tour (WPT). Door de samenwerking met Qatar Sports Investments (QSI) zal de Internationale Padel Federatie (FIP) ook leunen op de ervaring die de organisatie heeft bij het ontwikkelen van sportmerken. Cruciaal is tevens dat de FIP beweert dat de tour volledig gesteund wordt door de Professional Players Association (PPA). Willen spelers meedoen aan deze nieuwe tour, dan zullen zij zich wel moeten ontdoen van de WPT. Volgens SportsPro zijn spelers bereid om juridische stappen te ondernemen om zo deel te kunnen nemen aan deze nieuwe tour.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!