Estrella Damm Alicante Open 2022

Afgelopen weekend streek de World Padel Tour neer in het altijd mooie Alicante. De spelers mochten zich opmaken voor alweer het zesde toernooi van deze jaargang. Maken de favorieten het waar of zijn er verrassingen waar je u tegen zegt?

Mannen

Bij de mannen waren de ogen gericht op de nummers één van de wereld, Juan Lebrón en Alejandro Galán. In 2022 hebben ze nog geen prijs gepakt en ook werd niet altijd de finale gehaald. Het werd het duo niet gemakkelijk gemaakt, want in de eerste wedstrijd speelde zij al een driesetter tegen het duo Campagnalo/Garrido Gomez. Met twee tiebreaks (waarvan één verloren) werd het een lange zit, maar uiteindelijk werd er wel gewonnen in 7-6(3) / 6-7(2) / 6-4.

In de kwartfinale waren Belasteguín en Coello Manso de tegenstander. Dit werd een makkelijkere opgave, want in 6-4 / 6-2 werden zij naar huis gestuurd. Verder speelden de duo’s Paquito/Di Nenno en Chingotto/Tello tegen elkaar in de kwartfinale. Het publiek werd weer getrakteerd op een mooie partij en waar de eerste set nog naar Chingotto/Tello ging, wonnen Paquito en Di Nenno de andere twee, waardoor ook zij doorstootte tot de halve finale.

Paquito en Di Nenno troffen hier Stupa en Ruiz, Lebrón en Galán namen het op tegen Sanyo en Tapia. Galán en Lebrón walste over hun tegenstanders heen met twee keer 6-1 in sets en konden zich zo opmaken voor de finale. Paquito en Di Nenno hadden het lastiger. Zij speelden een driesetter, waar de eerste wederom verloren ging, maar de laatste twee wel werden gewonnen. 

Zo stonden de nummers één van de wereld tegenover de nummers drie in de finale. Het werd hét toernooi van het duo Galán/Lebrón, want ook deze partij wonnen ze op het oog gemakkelijk met 6-2 / 6-3. Hierdoor konden zij de eerste titel van 2022 op hun naam schrijven. Lebrón schreef tevens geschiedenis door voor de vierde keer op rij hetzelfde toernooi te winnen. De laatste die dit deed was Fernando Belasteguín in 2016.

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen!

Vrouwen

Bij de vrouwen gaat het de laatste tijd meestal tussen dezelfde duo’s. Alejandra Salazar en Gemma Triay zijn momenteel de nummers één van de wereld en strijden regelmatig in de finale tegen Ariana Sánchez en Paula Josemaría. Beide duo’s stootten door tot de finale zonder maar één set te verliezen. 

Afgelopen jaar stonden beide duo’s ook al tegenover elkaar in de finale in Alicante. Toen ging de overwinning naar Salazar en Triay. Het beloofde een waar spektakelstuk te worden.

De eerste set werd gewonnen door Triay en Salazar met 6-2, de tweede set ging naar Sánchez en Josemaría met 6-3. De derde set werd een absolute thriller. Sánchez en Josemaría overleefde hierin tien matchpoints! Uiteindelijk moesten ze zich toch gewonnen geven en wonnen Salazar en Triay hun derde titel van dit seizoen. Het was overigens voor Salazar haar 40e titel in de World Padel Tour! Geen enkele vrouw won er zoveel!

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen!