Estrella Damm Reus Costa Daurada Open 2022

Naast het EY NK Padel in Zwolle was afgelopen weekend ook de World Padel Tour neergestreken in Reus voor de Estrella Damm Reus Costa Daurada Open 2022. Dit was tevens het eerste toernooi van de World Padel Tour dat werd uitgezonden op Ziggo Sport. Het beloofde een fantastisch weekend te worden.

Vrouwen

Bij de vrouwen waren Gemma Triay en haar partner Alejandra Salazar de favorieten voor de eindzege. Zij stootten dan ook redelijk gemakkelijk door tot de finale. Hierin waren Ariana Sánchez en Paula Josemaria de tegenstander. Het werd een prachtige finale, waarin de eerste set met mooi spel redelijk gemakkelijk naar Triay en Salazar ging met 6-3. In de tweede set was het een waar spektakel, waarin het uiteindelijk 6-7 werd voor Sánchez en Josemaria. Triay leek wat vermoeid en had last van haar voet, maar kon het tij toch keren. Samen met haar partner wonnen ze de tweede set met overtuiging (6-1) en konden zij de WPT Reus Open 2022 toevoegen aan hun palmares!

Klik hier om de highlights van de finale te bekijken >>>

Mannen

Bij de mannen werd het tevens een groot spektakel. Zo speelden het duo Chingotto/Tello een fraai toernooi. Met schitterende punten vermaakten zij het publiek in Reus.Uiteindelijk troffen zij het duo Lebrón/Galán (de huidige nummers 1 van de WPT-ranking) en deze waren in een spannende partij met 7-6 (5) / 4-6 / 6-1 te sterk voor de Zuid-Amerikaanse sterren. De finale ging tussen Sanyo Gutiérrez/Tapia en dus Lebrón/Galán. Verrassenderwijs wonnen Sanyo en Tapia met redelijk gemak in tweemaal 2-6 van de nummers 1. Hierdoor maakten zij weer een sprongetje op de WPT-ranking naar de plaatsen 5 en 6.

Klik hier om de highlights van de finale te bekijken >>>