Estrella Damm Valencia Open 2022

De Estrella Damm Valencia Open 2022 is het negende World Padel Tour Open toernooi van het jaar. Volgende week blijven we nog in Spanje, namelijk Málaga. Daarna zijn de sterren even toe aan een welverdiende vakantie. Wie haalt er zo vlak voor de vakantie nog belangrijke punten binnen?

Vrouwen

Bij de vrouwen speelden de bekende sterren weer een sterk toernooi. Salazar en Triay stootten door tot de finale door bekende duo’s als Riera/Llaguno en Ortega/González te verslaan. Zo konden zij zich op gaan maken om wéér een prijs toe te voegen aan hun indrukwekkende cv. 

In de finale kwamen zij Delfi Brea en Tamara Icardo tegen. De respectievelijke nummer 9 en 10 van de wereld speelde een sterk toernooi. Zo versloegen zij Sánchez en Josemaría in de halve finale na 3 sets. 

Het beloofde een zinderende finale te worden, die ruim 3,5 uur duurde. De eerste set ging met 6-4 naar Salazar en Triay, de tweede set met dezelfde cijfers naar Brea en Icardo. De derde set werd een slopende tiebreak, welke uiteindelijk met 7-6(7) werd gewonnen door Salazar en Triay. Zo konden zij met de Estrella Damm Valencia Open hun zevende titel van het seizoen 2022 bijschrijven!

Mannen

Ook bij de mannen waren de grote namen in vorm. Galán en Lebrón maakten hun naam weer waar en bereikte de finale. Sterkte duo’s als Bela/Coello en Sánchez/Capra werden beiden in twee sets naar huis gestuurd. 

In de finale troffen zij Sanyo Gutiérrez en Augustín Tapia. Zij versloegen in een spannende wedstrijd Paquito Navarro en Martin di Nenno in de halve finale. De eerste set wonnen Tapia en Gutiérrez met 7-5, de tweede set ging met dezelfde cijfers naar Navarro en di Nenno. De derde set wonnen Tapia en Gutiérrez uiteindelijk met 6-3.

In de finale toonden de nummers één, Galán en Lebrón, hun klasse door de eerste set met 6-2 te winnen. De tweede set ging uiteindelijk met 5-7 naar Gutiérrez en Tapia. Zo kwam het aan op een beslissende derde set.

De beslissende derde set werd met 6-4 gewonnen door Gutiérrez en Tapia en zo wonnen zij de Estrella Damm Valencia Open 2022. Voor Gutiérrez was dit zijn vierde overwinning in Valencia, voor Tapia zijn tiende World Padel Tour titel. Zo werd hij de jongste speler (22 jaar) die tien World Padel Tour titels op zijn schreef.