EY NK Padel 2022

In de week van 6 tot 13 maart stond de IJsselhallen in Zwolle in het teken van het EY NK Padel. In het begin van de week waren de kwalificaties voor het hoofdtoernooi en werden er meerdere side-events georganiseerd om zo de beleving te vergroten. Afgelopen weekend was de hoofdfase van het EY NK Padel. Favorieten als Uriël Maarsen, Bram Meijer, Sten Richters, Tess van Dinteren en Steffie Weterings maakten hun opwachting.

Side-events

Naast het EY NK Padel stond ook het kennismaken met de sport centraal deze week. Gedurende de week werden er meerdere clinics, trainingen en toernooitjes georganiseerd om zo iedereen kennis te laten maken met padel. Enkele toppers van het hoofdtoernooi als Uriël Maarsen en Sven Boele gaven een clinic aan de Zwolse jeugd. Daarnaast kwamen bijvoorbeeld de PEC Zwolle vrouwen en basketbalteam Landstede Hammers langs om een balletje te slaan. Het plezier straalde er van af.

Hoofdtoernooi - mannen

Op zaterdag 12 maart begon het hoofdtoernooi voor de mannen. Favorieten voor de eindzege waren Uriël Maarsen en Bram Meijer. In de eerste partij stuurde zij Sven Boele en Marnick Ryckaert naar huis met twee keer 6-0 in sets. Ook de kwartfinale werd redelijk eenvoudig gewonnen en zo wachtte zondag in de halve finale pas de eerste echte test. Daar was Nikander Damianos (als 3e geplaatst) samen met zijn partner Moos Sporken de tegenstander. In een uur tijd werden ook zij verslagen met 6-3 en 6-2 in sets en stootten het duo door naar de finale. Daar waren Sten Richters (als 2e geplaatst) en Robin Sietsma de volgende horde. Meijer en Maarsen wonnen ook deze partij zonder een set te verliezen en prolongeerde zo hun titel op het EY NK Padel.

Hoofdtoernooi - vrouwen

Ook voor de vrouwen begon op zondag het hoofdtoernooi. Favorieten voor de eindzege waren Tess van Dinteren en haar partner Milou Ettekoven, maar ook Steffie Weterings en haar partner Gabriella van der Willige mochten dromen van de eindzege. Net als Maarsen en Meijer stootten ook deze twee duo’s door naar de finale zonder een set te verliezen. Zo ging de finale dus tussen de twee favorieten. Het werd een zinderende finale, waarin van Dinteren en Ettekoven de eerste set wonnen met 6-4. De tweede set ging naar Wetering en van der Willige en zo moest er een beslissende derde set aan te pas komen. Deze werd met 6-4 gewonnen door van Dinteren en Ettekoven en prolongeerde ook zij hun titel op het EY NK Padel 2022.