Galan & Chingotto winnen in Genoa: snelste finale ooit!

Chingotto en Galán hebben wederom Coello en Tapia verslagen in de finale van de Genoa P2. In een finale die volledig werd gedomineerd door het nummer 2 duo, vielen een aantal statistieken op.

Chingotto en Galán wisten de snelste finale in de geschiedenis van Premier Padel te winnen. In slechts 45 minuten versloegen ze Tapia en Coello met een dubbele 6/1. Het nummer 1 duo had eerder gewonnen van Garrido en Yanguas in de finale van de Qatar Major in 53 minuten (6/0 6/2), maar hun belangrijkste rivalen braken dit weekend het record.

Bovendien wisten ze met slechts één ongeforceerde fout samen de laagste score in een Premier Padel finale te behalen. Die ene fout kwam van de Argentijn Chingotto. Galán had een wedstrijd met 21 winnende slagen en 0 ongeforceerde fouten. Een ongelooflijke prestatie.

De strijd om de nummer 1 positie wordt steeds intenser. In de race van 2024 (jaarlijkse puntenopbouw richting de Finals) hebben Coello en Tapia 8.180 punten en Galán 7.480 punten. Chingotto staat wat verder achter, omdat hij het seizoen begon met Momo González en niet met de speler uit Madrid.