Grote verrassing WPT Mexico

Tino Libaak, 17, en Leo Augsburger, 18, hebben dit jaar de padelwereld versteld doen staan.

Na een sterke prestatie versloegen de talenten Martin Di Nenno en Franco Stupaczuk en verzekerden zich van een plek in de finale.

De getalenteerde jonge Argentijnen, Tino Libaak (33) en Leo Augsburger (24), haalden de krantenkoppen in de padelwereld toen ze in maart als jongste duo een finaleplaats op de World Padel Tour bereikten.

Nu hebben ze het opnieuw voor elkaar.

Zaterdag speelden de talenten tegen Martin Di Nenno en Franco Stupaczuk. De wedstrijd werd beslist in een tiebreak in de derde set, waarbij Libaak en Augsburger de sterksten waren.

De uitslag was: 3-6, 6-1, 7-6.

Aan het begin van het jaar trokken zij de aandacht in de padelwereld toen ze als jongste duo een finaleplaats bereikten op de World Padel Tour. Na hun succesvolle deelname aan de Zuid-Amerikaanse WPT-competitie, kozen de twee ervoor om elk hun eigen weg te gaan om rankingpunten te verzamelen.

In de herfst kwamen zij echter weer samen om als duo te spelen, wat opnieuw tot succes leidde. Afgelopen week bereikten de supertalenten opnieuw een finale.

In de finale bleken Agustín Tapia en Arturo Coello echter te sterk, door de wedstrijd in straight sets te winnen.

Dit succes heeft voor een stijging in de ranglijst van de World Padel Tour gezorgd. Tino Libaak steeg acht plaatsen en staat nu 25ste in de wereldranglijst. Zijn teamgenoot Leo Augsburger klom zeven plaatsen en staat nu op de 18de plaats.

Het is opmerkelijk dat als Libaak/Augsburger gisteren de finale hadden gewonnen, Leo Augsburger een plaats in de Master Final zou hebben bemachtigd in plaats van Coki Nieto. Nu zal de Argentijn in plaats daarvan als reserve aanwezig zijn tijdens de competitie.

 

wpt Mexico