Hoe heeft PadelCasa de WPT Beleefd?

'Wat een ongelofelijke week en wat een niveau'

Afgelopen week hebben we mogen genieten van alle padel wereldtoppers die deelnamen aan de World Padel Tour Amsterdam. Dit evenement is door de heren van Timeless investments en de Cronenberg groep naar Amsterdam gehaald. En we mogen ze eeuwig dankbaar zijn want wat een geweldig evenement hebben zij neergezet! 

De heren van PadelCasa zijn maar liefst 6 van de 5 dagen geweest! Huh hoe zit dat dan? Nou, de dag (dinsdag) voordat de WPT begon was er ook een persmoment en demo wedstrijd waarbij Ale Galan & Juan Lebron samen speelde tegen onze Robin van Persie en Arjen Robben. Hier konden wij meteen al even proeven van het gruwelijke niveau van de nummers 1 van de wereld. (En stiekem even op de foto met de #1 van de wereld: Ale Galan) 

Hoe deden onze Nederlandse toppers het eigenlijk op dit wereld niveau? 

De eerste dag, woensdag, stond in het teken van de Nederlanders. Zij mochten door middel van Wild Cards deelnemen aan het hoofdschema van de World Padel Tour. Om 13:00 mochten Sten Richters & Robin Sietsma het opnemen tegen Javier Rico Dasi (#26 op de WPT ranglijst) en Francisco Javier Leal Perez (#36 op de WPT ranglijst). Hoewel zij de eerste set verloren was Sten Richters misschien wel de beste op de baan! En dat bleek ook uit de statistieken! Wij van PadelCasa denken dan ook dat Sten Richters momenteel de beste is van Nederland! Helaas verloren zij de wedstrijd met 6-2 6-4. Geen slecht resultaat!

In de avond hadden we de hoofdact Bram Meijer en Uriël Maarssen nog op het programma staan. Zij mochten de center court van de WPT betreden terwijl 16-voudig wereldkampioen (Bela) op baan 2 stond te spelen. 

Zij speelden tegen Alejandro Ruiz (#10 op de WPT ranglijst) en Jerónimo González Luque (#14 op de WPT ranglijst). De eerste set werd vrij makkelijk gewonnen door de wereldtoppers met 6-0. Maar de tweede set leek heel even het onmogelijke gebeuren! De Nederlanders namen het voortouw in de tweede set maar het leek dan ook of de wereldtoppers op 40% van hun kunnen speelde. De set eindige in een tiebreak en werd gewonnen door Jerónimo en Alejandro met 7-5. 

Wie hebben dan het toernooi gewonnen? 

Franco Stupaczuk (#7 op de WPT ranglijst) en Pablo Lima (#11 op de WPT ranglijst)  namen het op tegen de 16-voudig wereld kampien: Fernando Belasteguín (#8 op de WPT ranglijst)  die samen speelde met Arturo Coello (#8 op de WPT ranglijst). 

Arturo Coello speelde misschien wel zijn allerbeste toernooi aller tijden en wist met zijn machtige smashes en ontzettend snelle behendigheid het toernooi te beslissen. 

De wedstrijd werd gewonnen door Fernando & Arturo met 6-2 7-5. 

padel