Hoe om te gaan met lobs in padel?

Hoe om te gaan met lobs

Hoe ga je om met lobs? Veel spelers hebben moeite met het leren van de bandeja omdat ze te veel nadenken over de techniek van de slag. Ze vergeten de werkelijke functie van een bandeja in padel! Wanneer je een lob ontvangt, verdedig je eigenlijk aan het net. Hoe je dat doet, bepaalt of je je netpositie behoudt of verliest aan je tegenstanders. Als je aan het net blijft, heb je meer kans om het punt te winnen.

Herkenning Bij een lob van je tegenstander moet je enkele dingen herkennen:

  • Je tegenstander komt onder de bal
  • Draai je lichaam meteen zijwaarts
  • Begin achteruit te bewegen
  • Beslis welk type slag je wilt spelen

Type slag De volgende stap is om te beslissen welke slag je gaat spelen. Begin met het uitsluiten van de opties die niet van toepassing zijn. Je kunt het type slag dat je moet spelen herkennen aan de positie van je tegenstander op het veld. Als je een bal naar je open kant krijgt, kun je kiezen voor een bandeja, vibora of een harde vlakke smash. Als de bal naar je linkerzijde komt, kun je een gancho of topspin smash spelen.

Diepte van de lob De diepte van de lob bepaalt ook welke slag je gaat spelen:

  • Is de lob diep? Laat hem stuiteren en speel na de achterruit (bijvoorbeeld een lob of bajada)
  • Wordt de lob centraal gespeeld? Speel een bandeja of een agressieve vibora
  • Is de lob kort? Speel een vibora, topspin smash of aanvallende vlakke slag

Neem een beslissing Het laatste onderdeel is het nemen van een beslissing over welke slag je gaat spelen. Bijvoorbeeld, als de bal niet diep is, kun je een smash spelen. Het belangrijkste is om een beslissing te nemen en je daaraan te houden. Verander je beslissing niet tijdens je voorbereiding op de slag! Vergeet ook niet om je kant van het veld te herstellen nadat je je slag hebt gespeeld.