Hoe padel racket vasthouden?

Vind Jouw Padel Grip


Hoe krijg je de juiste houvast op je padelracket?


De basisgrip voor het vasthouden van je padelracket staat bekend als de continentale grip. Deze grip vind je door je hand langs het racket te schuiven, te beginnen bij het driehoekige deel in het midden, tot aan het einde van het handvat. Deze grip is je beste vriend voor allerlei slagen, zoals een backhand, forehand of volley. Maar wacht, er is meer! Naast de continentale grip is er ook een extreme grip. Wissel alleen tussen deze twee als je achterin de baan staat! Als je op zoek bent naar de perfecte grip, laat dan je linkerhand het werk doen. Je linkerhand zorgt voor de precisie om de juiste grip te vinden. Gebruik je linkerhand tussen de slagen door om het handvat zachtjes met je rechterhand vast te houden. Zo simpel is het!

Veelgemaakte Fouten Er zijn ook enkele veelvoorkomende fouten bij het veranderen van je grip. Mensen gebruiken vaak hun linkerhand niet als ze van grip veranderen. Als je je linkerhand niet gebruikt, kun je fouten maken. Bijvoorbeeld, als je van forehand naar backhand wisselt of een volley neemt.

Oefen de Continentale Grip De beste manier om je continentale grip te verbeteren, is door tegen een muur te oefenen. Draai jezelf zijwaarts naar de baan en oefen door de bal tegen de muur of het glas te slaan terwijl je de continentale grip vasthoudt. Het lijkt heel eenvoudig en saai, maar je moet er vertrouwd mee raken. Als je denkt dat je klaar bent voor de volgende stap, kun je de continentale grip oefenen met je forehand en backhand. Gebruik bij elke slag je linkerhand op het racket als je van slag wisselt (backhand of forehand). Om deze oefening moeilijker te maken, of als je ook je richting wilt trainen, plak een post-it of iets dergelijks op de muur en probeer het te raken. Je wilt er zeker van zijn dat je vanaf het begin de juiste grip hebt, want de grip is de basis voor al je toekomstige technieken.