Hoe plaats je een overgrip?

Vaak zie je dat er bij een padel racket een extra grip over de basisgrip wordt geplaatst. Deze grip noem je een overgrip. Vaak slijt de basisgrip van een padel racket nogal snel, waardoor de overgrip van pas komt. Ook zorgt het voor het absorberen van zweet en een betere grip. Hoe je deze overgrip plaatst, lees je hieronder!

Overgrip

Een overgrip koop je vaak in een setje van drie á vijf overgrips, maar je kunt ze ook los kopen. Vaak is deze in de vorm van een rolletje met een plastic plaksel erom heen. Gooi het plastic plaksel niet weg, want die heb je later nodig!

Het plaatsen van de overgrip

Je begint dus met het plastic plaksel er af te halen en te bewaren. Plak deze op je racket of aan een tafel bijvoorbeeld. De lus van het handvat van je racket kan in de weg zitten bij het plaatsen van de overgrip. Als dit het geval is, draai er dan een knoopje in, zodat deze niet in de weg zit.

Vervolgens haal je het plastic van de overgrip af. Deze kun je wel weggooien. Daarna rol je de overgrip uit en ga je op zoek naar het puntje. Bij dit puntje zit een klein stukje plastic en als je deze verwijdert kan je de overgrip op je racket plakken. Dit doe je helemaal aan de onderkant van je racket.

Plaats je vinger op het beginpunt en draai de overgrip er strak omheen. Wanneer je één keer rond bent, kun je je vinger eraf halen. Daarna draai je de overgrip over de basisgrip heen. Vaak draai je de overgrip naar boven als je op de helft van het stukje erboven zit. Dit ziet er als volgt uit:

Vervolgens draai je door totdat je aan de bovenkant bent. Heb je nog een stukje over? Dit kan je er af knippen of nog iets verder omhoog draaien. Vaak wordt er gekozen om dit af te knippen. Ook is het mogelijk dat je geen stuk meer overhoudt, dan is dit prima. 

En nu? Het plastic plaksel natuurlijk, niet vergeten! Deze draai je aan het einde om de bovenkant zodat je overgrip goed vast zit. Het rode stukje is het plastic plaksel, die er voor zorgt dat je overgrip niet loslaat! Je bent nu klaar om de baan op te gaan!

 

Kom je er nog niet helemaal uit? Klik dan hier voor een tutorial video!