Hoe raak je een goede topspin smash?

Dit artikel gaat over de topspin smash. Een indrukwekkende slag die door veel professionele spelers wordt gebruikt in hun spel. Zij laten het er vrij gemakkelijk uitzien, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitvoeren van deze slag in je eigen spel.

Er zijn drie dingen om in de gaten te houden:

Locatie

De plek waar je staat is erg belangrijk. Als je verder naar achter staat, zal je meer effect en snelheid aan de bal mee moeten geven. Dit is namelijk nodig om de bal uit de baan te slaan. Als je dichter bij het net staat, kan je de bal wat minder hard slaan.

Raakvlak op het racket

Het is belangrijk om de bal zo hoog mogelijk op het racket te raken. Op deze manier krijg je de juiste snelheid en effect aan de bal.

Mikpunt van de bal

Er is een klein gebied waar je op moet mikken om de topspin smash uit het veld te laten gaan. Als je de bal te dicht bij het net laat komen, zal het niet genoeg kracht hebben om buiten het veld te gaan. Als je de bal te diep laat stuiteren, zal de bal geen goede hoek hebben om buiten het veld te komen. In beide gevallen zal de bal dus binnen het veld blijven. Bekijk de video om er achter te komen waar je op moet mikken om het wel te laten lukken!

 

Klik hier om de video te zien over de topspin smash>>>