Hoe sla je de perfecte Bajada?

Hoe sla je de perfecte Bajada?

De Bajada is een aanvallende slag die je wil slaan wanneer de bal boven schouderhoogte terugkomt van de glaswand. De bajada wordt vaak verkeerd geslagen, waardoor de bal in het net belandt. Maar hoe sla je dan de perfecte bajada hoor ik je al vragen? 


Open gaten of door het midden?

De bajada is een slag die strak door het midden of in een open gat geslagen wordt. Het voordeel van het speler door het midden is de zekerheid die je voor jezelf creëert. Een goed door het midden gespeelde bajada is lastig te verwerken en geeft jou ruimte om de net positie te veroveren. De tweede mogelijkheid is om de bajada in een open gaat (vaak richting het hekwerk) te spelen. Het nadeel van een bal naar het hekwerk is het risico dat de bal uit geslagen wordt. De Bajada wordt hard geslagen en vereist dus veel controle als je deze richting het hekwerk wil slaan. 


Wanneer en hoe speel je een bajada? 

De bajada wil je niet te kort op de glaswand spelen. Je wil jezelf de ruimte geven om de slag te slaan. De bajada speel je wanneer de bal op korte afstand van de glaswand stuitert na een lob en hoog en ongeveer bij de servicelijn terugkomt van de glaswand. Je wil de bal ver van je lichaam raken om de bal goed te kunnen plaatsen en met veel power te spelen. Ook wil je de bal voor je lichaam raken. Een veel gemaakte fout door de meeste spelers is dat ze de bal achter hun lichaam raken. Hierdoor kunnen ze minder power meegeven en dus ook minder agressief zijn in hun slag. De bal wil je voor je raken om het momentum mee te nemen om sneller in netpositie te zijn. 


Bekijk hier de beste rackets voor power en controle >>>