Hoe sla je een goede Bandeja in padel?


De Bandeja is een van de moeilijkste slagen voor spelers om te leren. Dit is met name lastig voor tennisspelers, omdat de techniek, het contactpunt en zelfs de doelstellingen van de slag erg verschillend zijn ten opzichte van de tennis smash.

Het woord "bandeja", wat "dienblad" betekent in het Spaans, is de naam voor de slag, omdat de techniek oorspronkelijk de manier was waarop een padel racket werd vastgehouden zodat drankjes erop konden worden gezet. Deze slag bevindt zich tussen een smash en een forehand volley. In de video's verwijs ik er vaak naar als een "verdedigende smash", omdat deze vaak wordt geslagen op een diepe lob met als doel de netpositie te behouden.

Er zijn een paar belangrijke elementen waar je aan moet denken bij deze slag:

  • Beweeg vroeg naar achteren.
  • Het contact moet voor je zijn.
  • Ga snel weer in positie staan - dit helpt je om die netpositie te behouden, wat het belangrijkste doel van deze slag is.

Het doel van deze slag is ervoor te zorgen dat je niet wordt aangevallen op de volgende bal en indien mogelijk een verdedigende positie in een aanvallende positie te veranderen. Hiervoor zijn specifieke doelgebieden om op te mikken:

  • Naar de hoek - Door tegen het enkele of dubbele glas te slaan, heb je meer tijd om het net te herstellen, omdat de bal vertraagt door het glas. Je dwingt je tegenstander ook in de hoek van de baan, wat hem in een verdedigende positie plaatst.
  • In het midden - Tussen de twee tegenstanders slaan, zodat de tweede stuit dicht bij het achterglas is, zal je tegenstanders uit positie brengen door hen naar het midden achter de baan te verplaatsen.

Er zijn twee manieren om de bandeja te slaan: met behulp van de borst en met behulp van je arm! Bekijk deze video om meer te leren!

Er is een enorme variatie aan overhead slagen in padel, de bandeja is slechts één element. 

Bekijk onze kennisbank om alle bovenhandse slagen te leren >>>