Hoe speel je een competitie met padel?

De Voorjaarscompetitie staat op het punt om te beginnen! De padel kooien openen hun deuren voor de competitieve spelers. Naast de toppers uit Nederland zijn er natuurlijk ook mensen die (net als bij tennis bijvoorbeeld) graag een padel competitie willen spelen. In dit artikel leggen we je alles uit over hoe een competitiedag op de padelbaan verloopt.

Het vormen van een team

Om mee te doen aan de competitie moet je ervoor zorgen dat je een team hebt. Je speelt natuurlijk altijd twee tegen twee, dus zorg voor een even aantal spelers. Houd ook altijd reserve spelers achter de hand! Er kan altijd iemand afhaken en het is voor niemand leuk als de wedstrijd dan niet doorgaat. Maak een groep aan op WhatsApp, zodat iedereen weet waar en wanneer er gespeeld moet worden. Je kunt de KNLTB ClubApp downloaden om alles over de wedstrijddagen, de uitslagen en standen te komen weten. 

Voorafgaand de wedstrijd

Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten van te voren op de desbetreffende club aanwezig bent! De aanvangstijd op het wedstrijdschema is de tijd dat de wedstrijd begint, de aanwezig-tijd betekent dat er koffie en gebak klaarstaat. Dit wordt geregeld door de thuisspelende vereniging. Maak voorafgaand aan de eerste partij de teamopstelling, met de beste als eerst en de mindere daarna. Deze opstelling geef je door in de ClubApp of via MijnKNLTB. 

De competitie

Zorg ervoor dat je na de koffie zo snel mogelijk op de baan staat. Het thuisspelende team zorgt voor de baanindeling en ballen. Je kiest tevens een aanvoerder die verantwoordelijk is voor alle wedstrijdzaken. Deze geeft de standen door, zorgt dat iedereen met de juiste partner speelt en is het aanspreekpunt van het team. Wees sportief naar elkaar en geef elkaar complimenten bij een mooie bal of beur iemand op na een foute slag!

Na afloop

Sluit de competitie dag gezellig af als alle potjes gespeeld zijn. Zorg ervoor dat iedereen een rondje geeft en praat na over je spel en de wedstrijden. Vergeet als aanvoerder zijnde niet om alle uitslagen door te geven en controleer dit samen met de uitspelende aanvoerder. Plezier staat centraal in dit soort competitiedagen, dus mocht er wat fout gaan, handel dit dan netjes met elkaar af.

Meer info? Kijk dan op de website van KNLTB Padel!