Hoe verhoog je de duurzaamheid van je padelracket?

Als je een nieuw padel racket koopt wil je er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen, niemand wilt na 2 maanden weer een nieuw racket hoeven kopen. Er zijn verschillende manieren voor om ervoor te zorgen dat je padel racket langer meegaat. Ze worden hieronder beschreven:

Het weer

Padel rackets zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder vaak carbon, EVA rubber en glass fiber. Deze materialen kunnen niet heel goed tegen extreme warmte. Als je je racket in de zon laat liggen zonder dat je deze in je tas stopt of afschermt voor de zon, kan dit nogal vervelende gevolgen hebben voor je racket. Zorg er altijd voor dat je je racket uit de zon haalt door 'm in de schaduw te leggen of in een tas te doen.

Probeer te voorkomen dat je in de regen hoeft te padellen, water is namelijk enorm schadelijk voor je padel racket. Je padel racket neemt het water op en dit zorgt ervoor dat je racket uit gaat zetten. Vermijd dit dus zo veel mogelijk. 

Welk racket kies je?

Welk racket je kiest heeft een enorme impact op de duurzaamheid van je racket. Hoe weet je nou welk racket langer mee gaat en welke rackets je beter kunt vermijden? 

Materiaal 

Materiaal is enorm belangrijk voor de duurzaamheid van je racket. Zo heb je verschillende materialen die duurzamer zijn en andere materialen die minder duurzaam zijn. EVA rubber is bijvoorbeeld erg hard en komt de duurzaamheid van je racket ten goede. Als je een nieuw racket aan wilt schaffen, kijk dan altijd of er EVA rubber in verwerkt is.

Gewicht

Hoe zwaarder je racket is, hoe minder hard je hoeft te werken om de bal terug te krijgen. Vaak bij lichtere rackets zien we dat het mensen meer moeite kost om de bal hard terug te slaan. Een lichter racket is daardoor ook minder duurzaam dan een zwaar racket. Het is wel belangrijk dat je duurzaamheid niet alleen meeneemt als je een keuze maakt voor je racket. Je wilt uiteindelijk een racket vinden wat goed past bij jou speelsterkte maar ook je armsterkte. Een te zwaar racket kan namelijk al snel zorgen voor blessures, dit wil je ten alle tijden voorkomen uiteraard!

Bescherm je racket

Naast alle boven genoemde tips is het nog steeds een enorme aanrader om extra beschermmiddelen voor je racket aan te schaffen. Zo bestaat er iets als "protection tape". Dit is een doorzichtig beschermlaagje wat je op de bovenkant van je racket plakt. Hierdoor heeft je racket een extra laagje die je racket beschermt bij het raken van het gaas of als je tegen het glas/ de grond aan slaat. 

Als jij deze tips meeneemt in de keuze voor een padel racket, ga jij 100% langer met je racket kunnen spelen.