Hoelang blijven de Spanjaarden en de Argentijnen de World Padel Tour nog domineren?

Wanneer je naar de top 50 van de WPT kijkt, zie je bij de mannen alleen maar Spanjaarden en Argentijnen. Slechts een paar Brazilianen komen mee met de top maar vooralsnog wordt de lijst gedomineerd door de Spanjaarden en Argentijnen. Dit geldt ook voor het vrouwenklassement. Wanneer gaan we een Nederlander terugzien in de top 50 van deze lijst?

Padel is namelijk enorm aan het groeien in Nederland. Overal worden er padelbanen uit de grond gestampt omdat de vraag maar blijft toenemen naar plekken om te spelen. De sport wordt recreatief gespeeld, maar er ontstaat ook een heuse top 50 binnen Nederland.

Hoe ver is deze Nederlandse top nog verwijderd van de internationale top?
Dit is nog lastig te zeggen. Afgelopen zomer is het EK padel gehouden in Marbella, waar Spanje bij zowel de mannen als de vrouwen met vlag en wimpel eerste geworden. Hier zagen de Nederlanders, die 7e en 10e eindigde, dat ook de buurlanden van Spanje: Frankrijk en Portugal al een aardig niveau hadden. Ook in de Scandinavische landen is de sport enorm populair en is er al een goed niveau.

Wanneer er Nederlanders in de top 50 van de wereld komen is lastig te zeggen. Dit hangt af van verschillende factoren zoals: beschikbare faciliteiten, steun van de bond, kwaliteit van de coaches, structuur van toernooien etc. In Spanje en Argentinië wordt de sport al 30 tot 40 jaar gespeeld en dus zijn deze landen goed ontwikkeld wat betreft deze factoren.

Voorlopig zullen de Nederlanders nog veel moeten spelen om in de buurt te komen van deze 2 landen. Op de lange termijn zou het mooi zijn om deze Nederlanders in de internationale top te zien spelen.