Human French Padel Open 2022

De World Padel Tour Opens reizen de hele wereld over en zijn aardig volgepland. De Human French Padel Open 2022 was alweer de achtste (!) World Padel Tour Open van het jaar 2022. Het toernooi werd van 13 tot 19 juni georganiseerd in Toulouse.

Mannen

Bij de mannen hadden Ale Galán en Juan Lebrón een pittig toernooi. In de achtste finales wonnen ze nog redelijk ‘eenvoudig’ met twee keer 6-4 in sets. In de kwartfinale stond het duo Sánchez/Capra op hun te wachten. Deze wonnen met 4-6 de eerste set, waar de tweede set met 6-1 naar de nummers één van de wereld ging. De derde set ging in 7-5 met moeite naar Galán en Lebrón.

In de halve finale kwamen zij Sanyo en Tapia tegen. Dit zou op voorhand al geen makkelijke opgave worden. Set één was voor Galán en Lebrón (6-3), set twee ging in een tiebreak met 6-7(6) naar Sanyo en Tapia. Ook nu ging de beslissende derde set met 7-5 naar Galán en Lebrón en zo stonden zij wel weer in de finale.

Hier kwamen zij het duo Stupaczuk/Lima tegen. Voor hen verliep het toernooi iets soepeler. In de kwartfinale kwamen zij Chingotto en Tello tegen, maar deze werden met twee keer 6-3 in sets naar huis gestuurd. In de halve finale stonden zij tegenover Paquito en Di Nenno. De eerste set wonnen ze in een tiebreak (7-6(5), de tweede set ging met 3-6 naar de nummers twee van de wereld. De derde set wonnen zij echter overtuigend met 6-1.

Ook de finale begon met een tiebreak. Na een zenuwslopende eerste set ging deze uiteindelijk met 6-7(8) naar Stupaczuk en Lima. Uiteindelijk wonnen zij ook de tweede set (4-6) en konden zij zo met de Human French Padel Open 2022 hun eerste titel als duo op hun naam schrijven. Het duo is nog niet zo heel lang samen, dus mag dit als een knappe prestatie gezien worden! 

Bekijk hier de highlights van de finale van de Human French Padel Open 2022 bij de mannen!

Vrouwen

Bij de vrouwen trokken de meesten hun vorm van de afgelopen toernooien door. Duo’s als Triay/Salazar, Sánchez/Josemaría, Iglesias/Osoro en Ortega/González haalden allen de kwartfinales. Hierin stonden Iglesias en Osoro tegenover Ortega en González. Met twee keer 6-4 in sets gingen Iglesias en Osoro er met de winst vandoor.

Zij stuitten in de halve finale op Triay en Salazar, die in de kwartfinale afrekenden met de zusjes Alayeto. In de halve finale bleken Triay en Salazar een maatje te groot, want met 6-2 en 6-1 in set versloegen zij Iglesias en Osoro. Zo stond er weer een finale voor de nummers één van de wereld te wachten.

Hierin troffen zij Sánchez en Josemaría. Zij hadden een iets lastigere weg naar de finale, want elke wedstrijd bevatte een drie-setter. Zij sloegen zich er wel doorheen en stootten zo door tot de finale.

Ook deze finale begon met een tiebreak. Met 7-6(4) ging deze uiteindelijk naar Triay en Salazar. De tweede set ging in deze finale ook met 6-4 naar de winnaars van de tiebreak en zo wonnen Triay en Salazar dus de Human French Padel Open 2022. Het was alweer de vijfde titel van het seizoen voor de nummers één van de wereld.

Bekijk hier de highlights van de finale van de Human French Padel Open 2022 bij de vrouwen!