Italy Major Premier Padel 2022

Afgelopen week stond de Italy Major Premier Padel 2022 op het programma. Dit toernooi staat los van de World Padel Tour. Het toernooi is onderdeel van het nieuwe Premier Padel circuit. Voor de winnaars stond er 525.000 dollar aan prijzengeld te wachten!

Het nieuwe Premier Padel circuit wordt georganiseerd door de International Padel Federation (FIP) en Qatar Sports Investment (QSI). Zij worden hierbij ondersteund door de Professional Padel Association (PPA). 

Naast de Major in Italië van afgelopen week zijn er nog drie andere toernooien die onderdeel zijn van dit nieuwe circuit. In maart vond al de eerste editie plaats, de Ooredoo Qatar Major, in Doha, Qatar. In juli volgt nog de Paris Premier Padel Major in het Roland Garros stadion in Parijs. Eind november wordt de laatste editie gehouden in Monterrey, die door het leven zal gaan als de Mexico Premier Padel Major.

In Italië stonden de bekende top duo's Galan/Lébron en Di Nenno/Navarro in de finale. Uiteindelijk werd de eindstrijd gewonnen door de huidige nummers één van de wereld, Ale Galan en Juan Lébron. De eerste set ging nog met 4-6 naar Di Nenno en Navarro, maar de daaropvolgende sets werden met 7-5 en 6-4 gewonnen door Galan en Lébron. Zo konden zij de Italy Major Premier Padel 2022 aan hun indrukwekkende palmares toevoegen.