Jon Sanz niet blij met nieuwe ranking: ''Het is niet eerlijk''

De nieuwe ranglijst voor 2024 is hier met verschillende veranderingen. Wereldster Jon Sanz is twaalf plaatsen gezakt. Nu spreekt hij zich uit over de situatie:

Vanaf dit jaar wordt er een tour gespeeld, onder de naam Premier Padel en beheerd door de Internationale Padel Federatie (FIP). Dit betekent ook een nieuwe wereldranglijst die voornamelijk is gebaseerd op Premier Padel en FIP-evenementen, maar ook een aantal WPT-evenementen.

Jon Sanz is twaalf plaatsen gezakt in de nieuwe ranglijst. Nu spreekt hij zich uit over de verandering:

''De verandering in de ranglijst beïnvloedt mij. Ik ben de speler die het meest wordt getroffen, van 10e naar 22e. Het is iets wat we moeten accepteren, maar het heeft ons uit de top acht gehaald, de positie waarin we vorig jaar zijn geëindigd. We moeten klimmen en het doel is om in de Masters te zijn," vertelde hij aan Mundo Deportivo.

Hij vervolgt:

''Het kan niet zo zijn dat toernooien uit 2022 worden meegenomen, ik vind dat volkomen onredelijk. Nadat we ons realiseerden dat de toernooien van 2023 pas vanaf september meetelden. Het is niet eerlijk, maar we moeten het accepteren''.

Jon Sanz en Coki Nieto beginnen het nieuwe seizoen als het negende gerangschikte paar.