Juan Martín Díaz stopt prof carriére

De tijd is aangebroken voor het afscheid van een van de grootheden in de sport, Juan Martin Díaz. Hij speelt deze week zijn laatste professionele toernooi, wat het einde betekent van de carrière van een ster die de sport mede heeft opgebouwd.

Juan Martin Diaz, die bijna 14 jaar de nummer één van de wereld in padel was, zal altijd herinnerd worden als een van de grootste namen in deze sport. Deze week sluit de Argentijn zijn opmerkelijke 30-jarige carrière op het hoogste niveau af.

Op 47-jarige leeftijd neemt hij afscheid van de professionele sport, waarmee een einde komt aan een succesvolle carrière die hem tot een legende in de sport heeft gemaakt.

In een eerder interview met Mundo Deportivo zei hij:

"Tot het einde van dit jaar blijf ik spelen, tenzij er iets onvoorziens gebeurt. Daarna doe ik het niet meer. Bovendien zal ik er alles aan doen om dat te realiseren, omdat er altijd iets is dat me stoort. Dat is wat me frustreert op het veld, of het nu met mezelf is of met mijn partner - de frustratie van niet kunnen presteren zoals ik wil".

Deze week speelt hij zijn laatste professionele toernooi. Morgen spelen hij en Lamperti tegen het kwalificatieduo Pablo González en Nicolás Zurita. Als ze winnen, zijn Agustín Gutiérrez en Sanyo Gutiérrez waarschijnlijk de volgenden.

In een mogelijke kwartfinale zou het paar waarschijnlijk spelen tegen Arturo Coello en Agustin Tapia.