Kan mijn padel racket tegen het warme weer?

De zomer is net van start gegaan, waardoor de padelbanen vol zullen stromen deze weken. Met het warme weer opkomst is het belangrijk om goed om te gaan met je padel spullen. Denk aan je padel racket bijvoorbeeld. Vergeet je ook niet goed in te smeren voor je de baan op gaat wanneer je outdoor gaat spelen!

Het materiaal van je padel racket is vaak gemaakt van EVA Soft rubber of van een ander soort rubber. Deze materialen kunnen niet goed tegen de hitte. Je padel racket kan door de hoge temperaturen deze zomer minder krachtig en nauwkeurig worden. Dit wil je natuurlijk niet hebben, want dat beïnvloedt je spel aanzienlijk!

Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je jouw padel racket bijvoorbeeld niet in de achterbak van de auto laat liggen. Wanneer het warm wordt en de zon vol op de achterruit schijnt, is dit schadelijk voor je padel racket. Ook wanneer je bijvoorbeeld meerdere rackets hebt, leg dan het racket wat je niet gebruikt in een afgesloten, goed isolerende tas in de schaduw!

Naast hitte kan je padel racket ook niet goed tegen regen en kou. Probeer dan ook zoveel mogelijk de regen te vermijden. Wanneer er kans op neerslag is, kies er dan voor om indoor te gaan spelen. Wanneer je graag alleen outdoor speelt en in de winter dus minder vaak actief zal zijn, leg je racket dan niet buiten neer. Ook dit kan schadelijk zijn voor je padel racket (minder kracht, precisie, eerder een nieuwe nodig, etc.).