Kim Clijsters lanceert systeem voor illegale padelspelers bij padelclubs

Steeds meer bekende ondernemers duiken in de padel. Met de stijgende groei van de sport is dit een interessante plek om als bedrijf in te stappen. Zo dacht ook Kim Clijsters, ex-toptennister, die samen met startup Pablo inzet op een controlesysteem bij padelclubs in België.

Pablo

Pablo is een Belgisch bedrijf die een hard- en softwaresysteem voor toegangscontrole via gezichtsherkenning ontwikkelde. Je moet voor een zogeheten Pablo-totem staan en deze controleert door middel van gezichtsherkenning of je identiteitskaart of jij daadwerkelijk een baan hebt gereserveerd. Wanneer je niet hebt gereserveerd, maar wel naar binnen gaat, dan verzoekt Pablo via speakers dat je alsnog een baan moet reserveren. Mocht er een baan vrij zijn, is aanmelding via de totem alsnog mogelijk. Wanneer er geen baan vrij is, wordt je gefilmd en krijgt de padelclub waar je bent een melding van jou ontoelaatbare gedrag.

Waarom de Pablo-totem?

Volgens Kim Clijsters is mensen inhuren om op haar eigen padelpark in België de hele dag controles uit te voeren geen optie. Ze zocht een andere mogelijkheid om de wisselmomenten zo goed mogelijk te laten verlopen. Ze werd benaderd door Brahim Boulbahaiem, fan van padel en tevens bekende van Clijsters. “Ik speel graag een potje padel met vrienden, maar wanneer ik vroeg wat ik hen moest betalen voor de baanhuur, kwam het erop neer dat ik niet hoefde te betalen, omdat ik op een andere naam gespeeld had. Voor een paar keer vond ik dit niet erg, maar ik begon me te beseffen dat ik dit als clubeigenaar niet oké zou vinden. Toen belde ik Kim met het idee om dit probleem op te lossen met een videoregistratiesysteem. Ze was dolenthousiast en de pilot die ik op haar padelpark mocht draaien, werd een ongekend succes.”

Het bijkomende voordeel voor de padelclubs is dat zij de baanbeschikbaarheid met 30 procent terug krijgen als er een Pablo-totem wordt geplaatst. Dit zou jaarlijks 2000 tot 6000 euro per baan opleveren! Ondernemers die ook een Pablo-totem willen gebruiken, moeten 100 euro plus een kleine fee voor de data betalen.