KNLTB en Certina vinden elkaar in nieuwe samenwerking

Certina wordt official timing partner van de KNLTB Padel. Er is een overeenkomst opgesteld voor de komende drie jaar tussen de bond en horloge gigant. Beide partijen hopen nóg meer mensen te enthousiasmeren om padel te gaan spelen in Nederland. Samen willen Certina en de KNLTB door middel van activaties het karakter van de sport nog beter zichtbaar maken.

Dat padel aan het groeien is in Nederland, is bij menig mens niet onbekend gebleven. De groei is aanzienlijk: in 2021 steeg de bekendheid van 37% naar 71% onder de sportliefhebbers. Op het moment zijn er meer dan 300 locaties en 1000 padelbanen waar je padel kunt bespelen. Nederland telt tevens meer dan 80.000 padelspelers.

Redenen te over dus voor Certina om in te stappen in de groei van deze sport. Volgens CEO Marc Aellen is de samenwerking tussen Certina en de KNLTB een match made in heaven: “Prestatie, kracht, dynamiek, precisie en passie zijn kernwaarden die passen bij zowel padel als de horloges van Certina. Padel trekt een jongere doelgroep aan dan andere racketsporten. Het aanbod van Certina sluit hier tevens naadloos op aan.”

Ook Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB, is in zijn nopjes met de samenwerking: “We zijn blij met een toonaangevend bedrijf als Certina als timing partner. Door middel van meerdere activaties willen we Certina en padel in de spotlight zetten. Certina zal als timing partner betrokken worden bij onder meer de Copa de Padel in Utrecht en de Official Attempt van langste padelwedstrijd in 2023.”