Lugo Open 2021

Deze week zijn de mannen en de vrouwen afgereisd naar het noordoosten van Spanje. In Lugo werd het open padel toernooi georganiseerd waar ook deze week weer fantastisch spel werd laten zien.


Bij de mannen werd in de kwartfinale de verliezend finalist van vorige week (Chingotto en Tello) door het nummer 1 duo (Ale Galán en Juan Lebron) verslagen. Galán en Lebron, die hun laatste toernooi alweer bijna 4 maanden geleden voor het laatst wonnen, leken hun oude vorm weer terug te krijgen. Ook de halve finale wisten zij vrij gemakkelijk te winnen, waarna ze in de finale de winnaars van vorige week tegenkwamen. Paquito Navarro en Martín Di Nenno, het duo dat ook zo ontzettend in vorm is. Het was een geweldige pot met veel mooie punten over en weer. Uiteindelijk wisten Lebron en Galán met 6-4 4-6 6-3 te winnen van Paquito en Di Nenno, waardoor ze eindelijk weer een overwinning erbij kunnen schrijven. 


Bij de vrouwen blijft het duo Gemma Triay en Alejandra Salazar ijzersterk op de baan. Zo gemakkelijk als vorige week ging het niet, maar ook deze week wisten ze te winnen. 3 toernooien op een rij gewonnen waardoor ze nu ver voorlopen op de andere vrouwen in de World Padel Tour. De finale wonnen ze redelijk gemakkelijk met 6-1 6-4 en dus gaan ze vol vertrouwen door naar het volgende toernooi.


Het volgende toernooi zullen de wat lager geplaatste spelers zich van hun beste kant laten zien. Er staat namelijk een challenger op het programma waar 120 punten mee zijn te verdienen. De grote spelers zullen hier waarschijnlijk niet aan deelnemen omdat dit aantal punten niet aantrekkelijk genoeg is om aan mee te doen. Deze grote spelers zul je het weekend daarop weer kunnen bewonderen in de Menorca Open 2021

Klik hier om de finale van de mannen te bekijken 

Klik hier om de finale van de vrouwen te bekijken