Maakt De Vorm Van Je Padel Racket Een Verschil?

Padel Rackets Hebben 3 Verschillende Vormen

We krijgen zo vaak deze vraag: Mijn spel past bij een diamantvormig padel racket, maar ik wil dit rondvormig racket gebruiken, denk je dat het mogelijk is om te veranderen?

Als we alle kenmerken van het padel racket in overweging nemen, lijken spelers vooral gefocust op de vorm. De oorspronkelijke gedachte is dat de diamantvorm een hoger evenwicht en een kleiner sweet spot heeft, dan de druppelvorm een middelmatig evenwicht en een gemiddeld sweet spot, en dan het rondvormig padel racket met het laagste evenwicht en het grootste sweet spot.

Theoretisch, mochten je padel rackets van identiek materiaal hebben, zou dit als accuraat kunnen worden beschouwd. MAAR, het is praktisch onmogelijk om 2 verschillende modellen van racket te vinden met hetzelfde materiaal en verschillende vormen. Zelfs precies hetzelfde model heeft licht verschillende kenmerken per racket wanneer het in de fabriek wordt geproduceerd.

Padel Rackets Technologie

De technologie verbetert voortdurend, wat betekent dat de meerderheid van de padel rackets een mix van materialen heeft. Veel van de merken komen nu met "oversized" druppelvormen of "hybride" vormen. Dit verandert de dichtheid van het padel racket en daarmee het gewicht en het evenwicht. Verschillende merken gebruiken ook verschillende lagen en soorten lak om het racketblad te bedekken, wat wederom het evenwicht verandert. Merken voegen ook metalen hoofdbeschermers en speciaal ontworpen keel/handvatten toe.

De Samenvatting

Je kunt niet vertrouwen op een specifieke vorm die de oorspronkelijke kenmerken produceert. Over het algemeen neigen de diamantvormen ertoe om het evenwicht verder omhoog te hebben en de ronde rackets verder omlaag, maar nu is er een enorme variëteit tussen modellen en merken. Hoewel je je misschien comfortabeler voelt bij een bepaalde vorm van een padel racket, zorg ervoor dat je je bewust bent van het gewicht, evenwicht en stijfheid als je een vergelijkbare responsiviteit wilt vinden. Conclusie Probeer het racket altijd eerst uit te testen voordat je het koopt wanneer je van padel rackets wisselt, en voel je niet beperkt door de vorm van het racket - er zijn uitstekende opties voor spelers van alle niveaus bij veel verschillende merken!